Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Eerste Amsterdamse Architectuurnacht

vrijdag 14 juni om 19:30

€10,00

De allereerste Amsterdamse Architectuurnacht metet een lezing, fietstour en afsluitende borrel begint jouw weekend van de Dag van de Architectuur goed.

De kick-off vindt plaats in het Amstelkwartier met een lezing van de beroemde Amsterdamse architect Herman Hertzberger (1932). Daarna kun je kiezen uit drie fietstours langs bijzondere architectuur in Oost, Zuid en Centrum, gethematiseerd rondom de Amsterdamse School, Wederopbouwarchitectuur of de meest recente architectuur. De drie tours komen op het eind van de avond allemaal uit bij een feestelijke locatie. Hier wordt de avond feestelijk afgesloten met drankjes en een hapje.

Begin- en eindlocatie  is medio mei bekend!

De Amsterdamse Architectuurnacht is verbonden aan de nationale Dag van de Architectuur die dit jaar in het weekend van 15 en 16 juni georganiseerd wordt. Sinds 1986 is deze dag een speciaal evenement voor iedereen die interesse heeft in architectuur. Veel gebouwen openen op deze dag hun deuren, waarbij architecten en gidsen je kennis laten maken met architectuur, van duurzame hedendaagse woningen tot iconische klassiekers.

De precieze route van de fietstours is vanaf medio mei beschikbaar. Kom met je eigen (OV) fiets!

Gegevens

Datum:
vrijdag 14 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
€10,00
Activiteiten Categorie:

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.