Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Gesprek met Marcel van Engelen ‘De stad. Het verhaal van Amsterdam’ in Java Bookshop

donderdag 27 juni om 20:00

Gratis

Gesprek met Marcel van Engelen over zijn nieuwste boek De stad. Het verhaal van Amsterdam van 1980 tot vandaag. Amsterdam heeft de afgelopen decennia een metamorfose doorgemaakt van een verloederde stad naar een gewilde metropool. Marcel van Engelen beschreef al deze ontwikkelingen en meer in De stad. Het verhaal van Amsterdam van 1980 tot vandaag.

Het eerste exemplaar overhandigde Marcel van Engelen begin mei aan onze burgemeester en het vliegt sindsdien ook bij ons over de toonbank! We merken dat onze buurtgenoten zeer geïnteresseerd zijn in meer achtergrond bij de plek waar ze wonen. In ons gesprek nemen we daarom ook de ontwikkelingen in ons eigen stadsdeel onder de loep.

Marcel van Engelen (1971) is journalist en schrijver. Hij werkte jarenlang voor Het Parool en publiceerde daarnaast in o.a. Vrij NederlandNRC HandelsbladDe Persde Volkskrant en De Groene Amsterdammer. Eerder schreef hij De gelukzoeker (2008) en Het kasteel van Elmina (2013), dat werd bekroond met de Brusseprijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek.

Het gesprek is kosteloos bij te wonen, wel graag van tevoren aanmelden via [email protected].

Gegevens

Datum:
donderdag 27 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Java Bookshop
Javastraat 145 1094 HE + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.