Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Gracias a la vida. Ana-Carmen Balestra + Daan Boertien op terras van Muziekgebouw

zaterdag 3 augustus om 21:00

€18,00

De succesvolle Terrasconcerten van Muziekgebouw aan ’t IJ krijgen deze zomer een vervolg met een nieuwe reeks van kleinschalige concerten op hoog niveau.

Ana-Carmen Balestra is zo’n podiumpersoonlijkheid die de aandacht grijpt en niet meer loslaat. De Nederlands-Argentijnse sopraan brengt vanavond een ode aan het leven, samen met meesterbegeleider Daan Boertien aan de piano. Hun betoverende muzikale reis voert langs het hele emotionele spectrum en biedt een caleidoscoop van liederen uit verschillende genres en tijdperken. Zo klinkt er muziek van de koning van het Duitse Lied, Franz Schubert, maar ook van tangokoning Astor Piazzolla.

De ster van Ana-Carmen Balestra rijst snel. Zo gaf ze afgelopen april een solorecital in de Wigmore Hall in Londen, het mekka van de liedcultuur. Vanaf volgend seizoen is ze als Young Artist verbonden aan de prestigieuze National Opera Studio in Londen. Daan Boertien heeft zich als pianist volledig toegelegd op het begeleiden van zangers – een vak apart, waarin hij excelleert. De avond eindigt met het iconische strijdlied Gracias a la vida van de Argentijnse diva Mercedes Sosa, gearrangeerd door Ana-Carmen zelf.

Gegevens

Datum:
zaterdag 3 augustus
Tijd:
21:00
Kosten:
€18,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.