Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Gratis Lezing Stad in Beeld door Saskia Lensink & Edith Brouwer. Bij Galerie KunstRuim

zaterdag 1 juni om 15:00

Gratis

Ontdek Amsterdam door de ogen van kunstenaars tijdens de lezing “Blik op de Stad”, gepresenteerd door twee kunstenaars van het project Blik op de Buurt Centrum.

Saskia Lensink, plein-air schilder van Amsterdam, onderzoekt aan de hand een paar kunstwerken hoe kunstenaars in het verleden de stad hebben weergegeven. Wat zegt dat over de blik van de maker? En wat zegt dat over de tijd waarin hij leefde? Een tekening of schilderij is een subjectieve observatie, maar is tevens een momentopname. Uit deze momentopname krijgen we informatie over hoe de stad er in het verleden uit heeft gezien. En voor je het weet is een stad weer veranderd, weet ze uit ervaring…

Eén van de kunstenaars die Amsterdam heeft vereeuwigd is Fré Cohen, van wie het werk een speciale plek inneemt in de geschiedenis van de stad. Edith Brouwer, auteur van een boek over het leven van Cohen, zal ons inwijden in het leven en werk van deze Amsterdamse kunstenares. Cohen’s serie tekeningen uit 1935, gepubliceerd in het Nieuw Israëlitisch weekblad, belicht haar unieke perspectief op de stad.

Mis deze unieke gelegenheid niet om meer te weten te komen over de invloed van kunstenaars op ons beeld van Amsterdam!
Lezing inclusief koffie/thee, koek
Gratis Toegang, reserveren vooraf is verplicht

Gegevens

Datum:
zaterdag 1 juni
Tijd:
15:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Galerie KunstRuim
Jodenbreestraat 25 1011 PZ + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.