Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Hollandse nieuwe met Ralph van Raat. In het Muziekgebouw

donderdag 23 mei om 20:15

€39,00

Nieuwer dan dit wordt het niet: de zes stukken op het programma van vanavond zijn alle zes wereldpremières. Het is dan ook geen toeval dat vijf van de zes stukken speciaal zijn gecomponeerd voor Ralph van Raat, die het programma vanaf het podium bevlogen toelicht. Als pleitbezorger van verse noten kent Van Raat zijn gelijke niet. Behalve internationaal vermaard pianist is hij trouwens ook gediplomeerd piloot. Samen bieden de zes composities een staalkaart van de Nederlandse muziek van nu: rijk, vitaal en bijzonder gevarieerd.

Robin de Raaff componeerde eerder twee zinderende pianoconcerten voor Van Raat, waarvan het tweede in première ging tijdens het Holland Festival 2022. Een totaal ander idioom hanteert Peter Adriaansz, die fascinerende mechanieken zonder organische ontwikkeling creëert. Zelfbenoemd ‘avant-pop-componist’ Jacob ter Veldhuis, ‘Componist des Vaderlands’ Anne-Maartje Lemereis en koorcomponist Gerard Beljon schrijven oorspronkelijke muziek die onmiddellijk communiceert. De eclectische Guus Janssen, zelf ook een vooraanstaand pianist, verwijst in zijn compositie naar de reeks beeldende kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Ger van Elk.

Uitvoerenden
Ralph van Raat piano

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Michel Khalifa
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Robin de Raaff Piano Sonata No. 1 ‘Re-sonances’ (wereldpremière)*
Peter Adriaansz Chaser B (wereldpremière)*
Anne-Maartje Lemereis Sonatine nr. 1 (wereldpremière)*
Jacob ter Veldhuis In Limbo (wereldpremière)*
Gerard Beljon Beat NXT (wereldpremière)*
Guus Janssen Elf Standpunten van het Kinselmeer (wereldpremière)
* geschreven voor Ralph van Raat

€ 39,00 | € 31,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 23 mei
Tijd:
20:15
Kosten:
€39,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.