Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Kennismaken met Humanisme. Bij Huis de Pinto

dinsdag 11 juni om 19:15

€35,00

Humanisme is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Doe de kennismakingscursus. In 2,5 uur leer je de beginselen van het humanisme kennen en hoe je ze in je eigen leven kunt toepassen. Welke wijsheden van inspiratiebronnen zoals Erasmus, Spinoza, Arendt en Manschot kan jij inzetten bij het maken van kleine en grotere keuzes?

In gesprek met elkaar onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen. Je krijgt inzicht in je eigen praktische wijsheid en wat jij belangrijkt vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme: de dialoog.

De avond wordt begeleid door filosoof en documentairemaker Prosper de Roos. Hij is geïnteresseerd in de mens, zijn omgeving en de verhalen die wij vertellen. Deze staan niet op zichzelf, maar beïnvloeden hoe wij onszelf, de ander en de wereld tegemoet treden. “De mens is geen eiland. We delen een wereld: met elkaar, de natuur en andere diersoorten.”

Meer info & tickets

Gegevens

Datum:
dinsdag 11 juni
Tijd:
19:15
Kosten:
€35,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Huis de Pinto
Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.