Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Keti Koti programma. In H’ART Museum

maandag 1 juli om 12:00

Gratis

Een programma in de binnentuin van het museum met acteur en theatermaker Anton Bies die in de rol kruipt van de Curaçaose verzetsheld Tula. Een aangrijpend stuk waarin het heden en het verleden elkaar afwisselen, met als rode draad de littekens van het slavernijverleden. De voorstelling wordt muzikaal omlijst met Tambú.

Curaçaose muziek die is ontstaan tijdens de slavernij en lang verboden was, maar in de jaren zeventig officieel werd erkend als muziek en dans van het volk.

Vanaf 12 uur ‘s middags zijn er ook (gratis) heri heri maaltijden te krijgen, gemaakt door KIP REPUBLIC. Heri heri is een traditioneel gerecht, ontstaan op de Surinaamse plantages tijdens de trans-Atlantische slavenhandel. Een traditioneel gerecht dat mensen verbindt en letterlijk ‘helen’ betekent. 

H’ART Museum en Amsterdam Museum organiseren het bijzonder programma dat mede mogelijk wordt gemaakt door ABN AMRO (maatschappelijk partner van H’ART Museum).

Gegevens

Datum:
maandag 1 juli
Tijd:
12:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.