Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Like a Prayer. Groot Omroepkoor. In het Muziekgebouw

woensdag 22 mei om 20:15

€41,00

Het Groot Omroepkoor met de Britse chef-dirigent Benjamin Goodson maakt zijn debuut in het Muziekgebouw met een exemplarisch programma met a-capellakoormuziek van Poulenc, Mendelssohn, Daniel-Lesur en Frank Martin. De Mis voor dubbelkoor is een van de meest uitgevoerde en beste composities van de Zwitsers-Nederlandse componist Martin, die 50 jaar geleden in Naarden overleed. Het prachtige Agnus Dei uit die Mis klinkt als een innige roep om vrede.

Met ruim zestig vocalisten is het Groot Omroepkoor het enige professioneel opererende koor van deze omvang in Nederland. Sinds de oprichting in 1945 is het koor niet weg te denken in het Nederlandse muziekleven. Het zingt de koorpartijen in de grote concertseries van de Nederlandse Publieke Omroep en is vrijwel wekelijks te horen in live concerten via de radio. Het koor bracht talloze premières van de belangrijkste componisten van onze tijd, waaronder Boulez, Ligeti en Messiaen. Hoog tijd dus voor een debuut in de serie Koren van dé Nederlandse zaal voor hedendaagse muziek.

Uitvoerenden
Groot Omroepkoor
Benjamin Goodson dirigent

Programma
Francis Poulenc Ave verum corpus voor vrouwenkoor
Felix Mendelssohn Bartholdy Richte mich, Gott
Felix Mendelssohn Bartholdy Warum toben die Heiden
Daniel-Lesur Cantique de Cantiques
Francis Poulenc Quatre petites prières de Saint François d’Assise voor mannenkoor
Frank Martin Mis voor dubbelkoor

€ 41,00 | € 33,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 22 mei
Tijd:
20:15
Kosten:
€41,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.