Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Marco Ullstein Quintet. Op terras van Muziekgebouw

zaterdag 31 augustus om 21:00

€18,00

De succesvolle Terrasconcerten van Muziekgebouw aan ’t IJ krijgen deze zomer een vervolg met een nieuwe reeks van kleinschalige concerten op hoog niveau.

De winnaars van de Grachtenfestival Jazz Competition 2023! Het Marco Ullstein Quintet is een jong ensemble in een ongewone bezetting dat op vakkundige wijze de jazztraditie vermengt met hedendaagse elementen. Onder leiding van vibrafonist en componist Marco Ullstein kenmerkt de muziek van het kwintet zich door melodieuze, ingenieus gearrangeerde composities, waarin de leden zich beurtelings als solist kunnen laten zien.

Het kwintet bestaat uit vibrafoon, tenorsaxofoon, gitaar, bas en drums. De rollen van de instrumenten veranderen in elk stuk, zodat er een grote verscheidenheid aan klanktexturen ontstaat. Inspiratiebronnen zijn jazzgrootheden als Brian Blade, Gary Burton en Chick Corea. Maar ook swing en Ullsteins klassieke achtergrond klinken door in de mix. Kortom: ultieme zomeravondmuziek.

Gegevens

Datum:
zaterdag 31 augustus
Tijd:
21:00
Kosten:
€18,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.