Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Mooibouw. In Pakhuis de Zwijger

maandag 17 juni om 19:30

Gratis

We brengen er graag onze vakantie door, vertoeven er in onze vrije tijd en genieten ervan om er te wonen; historische, gezellige en charmante steden. Nieuwbouwwoningen worden echter vaak in een moderne stijl gebouwd, wat bij het publiek weerstand oproept, in tegenstelling tot bij de architecten die ze ontwerpen. Maar er bestaat een middenweg: historiserend bouwen.

Deze bouwstijl grijpt terug naar het verleden, zonder in te leveren op hedendaags comfort. Historiserend bouwen legt de nadruk op leefbaarheid, lokale identiteit en duurzaamheid. Maar wanneer vinden we een gebouw eigenlijk mooi? Wat kunnen we leren van historische bouwstijlen? En waarom is er zo’n grote discrepantie tussen wat architecten bouwen en wat het publiek mooi vindt? Om antwoorden te vinden op deze vragen, gaan we tijdens dit programma in gesprek met dichters, een filosoof, schoonheidsactivist en architect.

Gegevens

Datum:
maandag 17 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.