Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Mutability. In het Muziekgebouw

zondag 23 juni om 15:30

€22,50

Ronddwalen in de muziek als tussen de bomen van een bos. Intiem, uitgestrekt en tegelijkertijd ontzagwekkend. Twaalf soloinstrumenten komen op je pad. Ze weerspiegelen muzikale personages, zo veranderlijk als het leven zelf. Voor Mutability vroeg componist Yannis Kyriakides twaalf andere componisten om miniaturen van twee à drie minuten te schrijven. Een aantal van hen voert de muziek zelf uit, naast de musici van Asko|Schönberg. ‘Ieder stuk vertelt een eigen verhaal,’ zegt Kyriakides, ‘dat niet wordt uitgedrukt in taal maar belichaamd door de musici.’

Ook om 17.15 uur | 19.00 uur | 20.45 uur

De muziek klinkt live, maar ook getransformeerd door een reeks algoritmes die het van tevoren opgenomen beeld en geluid van de solisten voortdurend laten muteren. In een hallucinante ruimte, vormgegeven door Theun Mosk, ontmoeten solisten, beeldprojecties en elektronica elkaar. Het publiek beweegt vrij door een concertinstallatie, constant aan verandering onderhevig, bevolkt door spookachtige reflecties van de originele miniaturen. Soms is de identiteit van het instrument te horen, andere keren niet. Uit de twaalf kruisende levenspaden groeit een betoverende muziek om een tijdje in te verblijven – de volle zes uur van het mutatieproces, of een deel daarvan.

De concertinstallatie Mutability bestaat uit vier delen die als geheel (met een passe partout), of afzonderlijk te bezoeken zijn. Ieder deel duurt 1,5 uur en biedt een volwaardige ervaring. Tijdens de voorstelling mag het publiek in- en uitlopen en zich vrij door de zaal bewegen. Eten en drinken is in het Muziekgebouw verkrijgbaar.

Coproductie Asko|Schönberg, Holland Festival, Innovation:Lab
Dit concert is uitgezonder van Podiumpas

Uitvoerenden
Yannis Kyriakides concept, artistieke leiding, compositie, sound design
Darien Brito audio visual art, creative coding
Theun Mosk scenografie

Asko|Schönberg:
Pepe Garcia, Sebastiaan van Halsema, Claudio Jacomucci, Sebastiaan Kemner, Arthur Kerklaan, David Kweksilber, Andy Moore, Geneviève Murphy, Aurélie Nyirabikali Lierman, Pauline Post, Joseph Puglia, Jasna Veli?kovi?

Programma
Mutability met muziek van Silvia Borzelli, Trevor Grahl, Claudio Jacomucci, Dmitri Koerljandski, Anna Korsun, Andy Moor, Brigitta Muntendorf, Geneviève Murphy, Mayke Nas, Aurélie Nyirabikali Lierman, Martijn Padding en Jasna Veli?kovi?

€ 22,50

Gegevens

Datum:
zondag 23 juni
Tijd:
15:30
Kosten:
€22,50
Activiteiten Categorie:

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.