Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Nautilus filmavond. Russia vs Lawyers, Q&A met de film-maker

vrijdag 24 mei om 20:00

Gratis

In de documentaire Russia vs Lawyers volgt de Russisch-Nederlandse filmmaker Masha Novikova een groep Russische mensenrechtenadvocaten, die het in kafkaëske rechtszaken opnemen tegen de Russische staat. Onder het regime van Vladimir Poetin is de onafhankelijk rechtspraak vrijwel verdwenen en worden onafhankelijke advocaten steeds vaker zelf vervolgd.

Hoofdpersoon in de documentaire is Michaïl Benjasj, een advocaat uit de Zuid-Russische stad Krasnodar, die wordt vervolgd in een absurde rechtszaak, waarin hij wordt beschuldigd een agent te hebben gebeten. In de rechtbank ontspint zich een bizarre discussie, die lachwekkend zou zijn als er niet zoveel op het spel stond.
Met Russia vs Lawyers geeft Novikova een zeldzaam inkijkje in het steeds geslotener Russische rechtssysteem, waarbinnen willekeur en afschrikking de leidraad vormen en levens systematisch worden verwoest.

Taal: Russisch. Ondertitels: Engels.

Gegevens

Datum:
vrijdag 24 mei
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Nautilus Zaal
Eef Kamerbeekstraat 1006 1095 MP + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.