Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

No blues. Op terras van Muziekgebouw

zaterdag 10 augustus om 21:00

€18,00

De succesvolle Terrasconcerten van Muziekgebouw aan ’t IJ krijgen deze zomer een vervolg met een nieuwe reeks van kleinschalige concerten op hoog niveau.

Dit is dus géén blues, voor alles duidelijkheid. Of toch? No blues strooit de luisteraar graag zand in de oren, of beter gezegd: sterrenstof. Zelf spreken de musici graag van ‘arabicana’: een kruising van Amerikaanse rootsmuziek (americana) met de rijke Arabische traditie, waarin de gitaar en de ud gebroederlijk naast elkaar staan. Zo laat no blues de Nijl en de Mississippi samenstromen in één reusachtige muzikale delta.

No blues bestaat inmiddels twintig jaar. Medeoprichter Ad van Meurs is 2017 overleden, maar in zijn geest pikken de andere muzikanten de draad weer op. Ook ud-speler Haytham Safia en bassist Anne-Maarten van Heuvelen zijn leden van het eerste uur. Hun melancholische melange van folk, Arabische makams en – jawel – blues recht uit het hart is de perfecte soundtrack voor in de avondzon.

Gegevens

Datum:
zaterdag 10 augustus
Tijd:
21:00
Kosten:
€18,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.