Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Ode aan Vrouwen uit Oost. In Boost

maandag 27 mei om 15:00 tot 17:00

Het Geheugen van Oost organiseert een middag Theronstraat 2. Kom om te luisteren of kies zelf een vrouw, het kan allebei. Meedoen? Op www.geheugenvanoosamsterdam staan verhalen van vrouwen uit Oost, kies van een vrouw uit Oost en ga na wat zij betekent (heeft) en wat haar verhaal is. De ode zelf willen we bespreken met elkaar op een feestelijke middag op 27 mei.

Het Amsterdam Museum is aanwezig op onze bijeenkomst en zal een inhoudelijke bijdrage leveren met tips en het geven van een reactie op onze zoektocht. Te denken valt aan het digitaal platform voor de verhalen, tentoonstelling, podcastserie of een boek.

Te lang is de rol van vrouwen onderbelicht in de geschiedenis van de stad en dat geldt natuurlijk ook voor Oost. Hier woonden veel vrouwen die een rol van betekenis hebben gespeeld of dat nog doen; denk aan Adele Bloemendaal, Fré Cohen, Rie Tapperwijn, Katharina Blog-Suesan, Martha en Emmy Belinfante en Johanna Westerdijk. Deze en andere vrouwen willen we in het zonnetje zetten.

Gegevens

Datum:
maandag 27 mei
Tijd:
15:00 tot 17:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Boost Transvaal
Danie Theronstraat 2 1091 XX + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.