Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Opkomst Extreemrechts en de Europese Verkiezingen. Politiek Café in Pakhuis de Zwijger

woensdag 12 juni om 19:30

Gratis

Extreem nationalistisch-rechts wint aan kracht. Dat is gebleken uit de uitslag van de verkiezingen van afgelopen november voor de Tweede Kamer met de grote verkiezingswinst van de PVV – en over het geheel genomen een verdere verschuiving naar rechts.

Op 6 juni zal opnieuw naar de stembus worden gegaan – ditmaal voor de samenstelling van het Europees Parlement. Ook dan wordt Europa-wijd een grote verkiezingswinst voor extreemrechtse partijen verwacht. Mede met het oog op dit laatste is door het Europees Parlement nog snel het zogeheten Migratiepact aangenomen, dat een ernstige verslechtering van de positie van asielzoekers en andere migranten betekent. Voor de strijd tegen discriminatie en racisme zijn dit zorgwekkende ontwikkelingen. Over de toenemende kracht van extreem nationalistisch-rechts in Nederland en in Europa, én over de uitwerking van het Migratiepact, organiseert het Comité 21 Maart een Politiek Café met drie deskundige sprekers.

Gegevens

Datum:
woensdag 12 juni
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.