Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Optoppen op Topniveau. Gesprek in Pakhuis de Zwijger

dinsdag 28 mei om 20:00

Gratis

Met een schrijnend tekort van 390.000 woningen in 2023, dringt de noodzaak van innovatieve oplossingen zich op. Een veelbelovende benadering is het optoppen van bestaande gebouwen, waarbij extra woninglagen bovenop worden toegevoegd.

Ruimtelijk Adviesbureau STEC en demissionair minister van Woningbouw Hugo de Jonge zien optoppen als een snelle en effectieve methode om tegen 2030 honderdduizend nieuwe woningen te realiseren. Deze aanpak biedt zelfs nog meer potentie in combinatie met hout- en biobased bouwmaterialen. Echter, kent optoppen ook zijn uitdagingen.

Instemming van alle VVE-leden 4/5e (binnenkort waarschijnlijk 2/3e) is nodig, wat voor een langdurig en tijdrovend proces kan zorgen. Wat zijn de cruciale overwegingen bij het besluit tot optoppen en welke constructie-opties zijn er? Welke vooruitgang is tot nu toe geboekt in de wereld van optoppen en hoe gaan we verder? In dit programma gaan we in gesprek met VVE’s, de gemeente Amsterdam, ontwikkelaars, adviseurs en constructeurs die zich bezighouden met optoppen. We duiken dieper in de complexiteit en mogelijkheden van deze innovatieve aanpak.

Gegevens

Datum:
dinsdag 28 mei
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.