Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Tabra Café. In Tugela85

zaterdag 18 mei om 18:00

Tabaria Café is een plek waar iedereen de Palestijnse cultuur kan ervaren en de Palestijnse zaak kan steunen, een initiatief van Fatima Mahmoud. Samen met een team van vrijwilligers heeft ze een reeks zeer succesvolle fundraiser pop-ups georganiseerd in Den Haag en Rotterdam.

Op 18 mei duiken we  in de prachtige Palestijnse eetcultuur: we gaan maftoul rollen ook wel bekend als de Palestijnse reuzen couscous en zoete Makroota koekjes maken. Maftoul wordt traditioneel met de hand gerold door vrouwen, die na de oogst samenkomen om harde tarwe te kraken tot griesmeelmeel, de grote korrels met de hand rollen en drogen in de warme Palestijnse zon.

We zullen maftoul rollen en Makroota maken en de Palestijnse cultuur vieren door de beweging van onze handen, met de leidende wijsheid van enkele Palestijnse moeders, familie van Fatima. Laten we onze handen bewegen voor Palestina en weerstand vinden in beweging!

Na de workshop zullen we een traditionele maftoul en een hedendaagse maftoul met favabonen, venkel en munt proeven en delen. De maftoul die we zullen eten komt van Fairtrade Palestine in Rotterdam!

Tickets voor workshop en apart voor diner online via https://tabaria.nl/

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 18 mei
Tijd:
18:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Tugela85
Tugelaweg 85 1091 VN + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.