Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

The man with the many pianos. Alexander Melnikov. In het n Muziekgebouw

vrijdag 26 april om 20:15

€43,00

Alexander Melnikov is even gek als geniaal. Hij heeft niet alleen een immens breed repertoire, hij bespeelt ook nog eens vele soorten piano’s. Voor zijn internationaal geprezen programma Many Pianos neemt hij maar liefst vier historische klavieren mee, om te bespelen naast de Steinway concertvleugel. Met fantasieën van Bach, via Mozart, Chopin en Skrjabin tot Schnittke is Melnikov de gids tijdens een verrijkende ontdekkingsreis door het hoofd van deze componisten. Tegelijkertijd belicht hij de ontwikkeling vanaf de fortepiano tot aan de moderne concertvleugel.

Alexander Melnikov onderscheidt zich van vele andere pianisten doordat zowel de historische fortepiano als de moderne concertvleugel geen geheimen voor hem hebben. Om de manier waarop de diverse componisten met het instrument van hun tijd omgingen optimaal over het voetlicht te brengen, koos Melnikov voor de vrije vorm van de fantasie. Waan je in de huiskamer bij componisten uit drie verschillende eeuwen die al improviserend hun instrument verkennen.

Uitvoerenden
Alexander Melnikov piano

Johann Sebastian Bach Chromatische Fantasie en Fuga BWV 903
Carl Philipp Emanuel Bach Fantasie in fis Wq 67
Wolfgang Amadeus Mozart Fantasie in c KV475
Felix Mendelssohn Bartholdy Fantasie in fis op. 28 ‘Sonate écossaise’
Frédéric Chopin Fantasie in f op. 49
Aleksandr Skrjabin Fantasie in b op. 28
Alfred Schnittke Improvisatie en Fuga
€ 43,00 | € 34,50 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 26 april
Tijd:
20:15
Kosten:
€43,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.