Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Theater Na de Dam: Kick Off. In het Plein Theater

zaterdag 4 mei om 21:00

Gratis

Ieder jaar maakt Plein Theater een voorstelling voor Theater Na de Dam Jong. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra bijzonder te maken. Als theater in Amsterdam-Oost, midden in een buurt vol (Joodse) geschiedenis doen we vanaf het begin mee aan Theater Na de Dam en herdenken en vieren wij samen met de buurt en de stad.

Jongeren en ooggetuigen gezocht!

Voor de voorstelling zoeken wij jongeren tussen 14 en 20 jaar. Onder leiding van theatermaker Anemone Oostvriesland (Theatergezelschap Schweigman&) ga je je verdiepen in de geschiedenis van Amsterdam Oost ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dit onderzoek vormt de basis voor het maken van een theatrale performancedat op 4 en 5 mei 2024 zal spelen in en om het Plein Theater.

Anemone maakt theater vanuit het lichaam. Haar voorstellingen zijn beeldend, fysiek en muzikaal. We maken de voorstelling samen, waarbij er veel ruimte is voor input vanuit de spelers.

Inspiratiebron voor de voorstelling is de Abayomi, een poppetje dat tot slaaf gemaakte vrouwen, die werden verscheept van Afrika naar Zuid-Amerika, maakten voor hun kind als daad van verzet. Met de Abayomi herinnerden zij hun kinderen aan hun eigen levensenergie, plezier en speelsheid; laat dát niet van je afnemen, wat er ook gebeurd.

Ben je tussen de 14 en 20 jaar oud, woon je in Oost en heb je zin om theater te maken en mee te spelen? Meld je aan! We gaan in gesprek met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. Deze gesprekken vormen de basis van het onderzoek voor de voorstelling. Voor deze gesprekken zijn we ook op zoek naar ooggetuigen uit Oost die hun verhaal willen delen.

Gegevens

Datum:
zaterdag 4 mei
Tijd:
21:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.