Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Twin City Almere en The Green Cathedral. Twee films in BAC

donderdag 2 mei om 20:00

Twee films van Jord den Hollander over Almere en de land art projecten in Flevoland. Jord den Hollander zal persoonlijk beide films introduceren en ingaan op de manier waarop steden zich aan de wereld willen presenteren. Wat of wie bepaalt de identiteit van een stad?

Almere is een succesverhaal, maar veel Nederlanders willen er nog niet dood worden gevonden. Zelfs 50 jaar nadat de eerste bewoners er kwamen te wonen wordt Almere nog steeds gezien als een stad zonder kleur. Een bedenksel op papier waar het leven, maar niet in wil komen.

In twee bijzondere films laat architect/filmmaker Jord den Hollander de worsteling van Almere zien met de eigen identiteit.

Twin City Almere baarde opzien in binnen- en buitenland bij architecten en stedenbouwers. Wat is de waarde van opzienbarende architectuur als die in China klakkeloos wordt gekopieerd!?

Ook de land-art projecten in Flevoland zijn wereldberoemd. De Groene Kathedraal vlakbij Almere was bedoeld om de stad, die nauwelijks een gezicht had, op de kaart te zetten. Maar wat gebeurt er nu het project aan het afsterven is?  In The Green Cathedral laat Den Hollander op droogkomische wijze zien hoe de stad zijn meest bijzondere kunstwerk gaat overleven.

Gegevens

Datum:
donderdag 2 mei
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Borneo Architectuur Centrum
R.J.H. Fortuynplein 1019 WN + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.