Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Unieke Dvocák. In Muziekgebouw

zondag 28 april om 20:15

€40,00

Het lyrische Celloconcert van Antonin Dvocák: onder cellofans staat het bekend als het celloconcert der celloconcerten. Vijf cello’s zingen het bekende stuk uit volle borst in de bewerking die Paul Handschke ervan maakte. Bovendien krijgt het een nieuwe dimensie in dit arrangement dat als een loep over onvermoede details in de muziek glijdt. Datzelfde effect treedt op in Tsjaikovski’s warmbloedig romantische Serenade, in een bewerking voor vier cello’s.

Handschke is eerste cellist van het Tonhalle Orkest Zürich. Hij maakte zijn arrangement tijdens de coronapandemie toen zijn orkest niet kon optreden, maar er wel podiummogelijkheden waren voor kleinere bezettingen. Handschkes bewerking werd een hit op YouTube, mede door de gedreven vertolking van de vijf bevriende Zwitserse cellisten die ook op deze avond aantreden.

Dit concert is onderdeel van de Kick-Off. Op deze dag wordt het volledige festivalprogramma van de tiende editie van de Cello Biënnale Amsterdam (31 oktover – 10 november 2024) gelanceerd en start de kaartverkoop van het festival.

Uitvoerenden
Maximilian Hornung cello
Benjamin Nyffenegger cello
Anna Tika Nyffenegger cello
Thomas Grossenbacher cello
Paul Handschke cello

Programma
Pjotr Tsjaikovski Serenade voor strijkers (arr. voor cellokwartet van James Barralet)
Antonin Dvocák Celloconcert (arr. voor cellokwintet van Paul Handschke)
€ 40,00 | € 32,00 reductie

Gegevens

Datum:
zondag 28 april
Tijd:
20:15
Kosten:
€40,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.