Home Kunst Factor IJ staat in de startblokken en opent op 27 maart

Factor IJ staat in de startblokken en opent op 27 maart

0

Factor IJ aan de Pampuslaan staat te popelen om de deuren te openen. De kunstcollectie is verhuisd vanuit het voormalige CBK en nu mag Factor IJ op 27 maart laten zien wat ze in huis hebben. Dat begint met een tentoonstelling met werk van Casper Braat.

Casper Braat (1991) maakt beelden, installaties en films. Hij wil de bezoekers van zijn installatie laten nadenken over ‘de perversie van het alledaagse.’ Hij verheerlijkt het alledaagse door het gewone op een voetstuk te zetten. In 2015 studeerde hij af aan de Rietveld academie.

Voor de opening van Factor IJ maakt hij twee nieuwe installaties. Met zijn installatie 1000 Champagne glasses, die inderdaad bestaat uit duizend champagneglazen, creëert hij evenzovele kleine feestmomentjes. Breng je eigen champagneglas en wissel het om voor een gesigneerd exemplaar van Caper Braat. Laat het op 27 maart vullen bij de bar van Factor IJ, geniet van een lekkere traktatie en breng een toost uit op het nieuwe kunstcentrum op IJburg.

Casper Braat studeerde in 2015 af aan de Rietveld Academie. ‘De perversie van het alledaagse’: dat is waar kunstenaar Casper Braat je als bezoekers over wil laten nadenken. Hij verheerlijkt het alledaagse door het gewone op een voetstuk te tillen. In zijn werk lijkt de wereld perfect aan de oppervlakte, maar deze dromerige weergave van de werkelijkheid is slechts een weerspiegeling van het alledaagse. Zoals bij zijn eerste werk uit de serie ‘1000’ – 1000 McDonald’s hamburgers (2017) bestaande uit een strak grit van vijfentwintig rijen met veertig hamburgers. De perfect lijkende hamburgers, verschuilen een andere realiteit van massa productie die inspeelt op de primitieve behoeften van de mens.

Reserveer voor zaterdag 27 maart of voor een later moment een tijdslot om de expositie van Casper Braat in alle rust en Corona-proof te bekijken via [email protected]. Factor IJ, dus ook de kunstuitleen en de designshop, kun je op afspraak bezoeken van woensdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur.

Factor IJ komt voort uit CBK Oost. Je kunt er kunst kopen, kunst lenen en leren over kunst. Factor IJ geeft beeldend kunstenaars een plek om te exposeren. Daarnaast biedt het met de designwinkel een platform voor Nederlandse designers.