Home Nieuws Fibonacci toren krijgt 243 huurappartementen met sociale en middenhuur

Fibonacci toren krijgt 243 huurappartementen met sociale en middenhuur

0

Op de grens van de stadsdelen Centrum en Oost, met het spoor aan de westzijde de Panamalaan aan de oostzijde en de Cruquiuskade komt de Fibonacci toren, een wooncomplex met 243 huurappartementen. Van die woningen is 20 procent bedoeld voor sociale huur. Ze zijn aangekocht door woningcorporatie Stadgenoot. Van de woningen is 80 procent bestemd voor de middenhuur. De tweede helft van dit jaar start de bouw.

Protesterende buurtbewoners lijken daarmee de handdoek in de ring te hebben gegooid. De toenmalige bestuurscommissie van stadsdeel Oost had nauwelijks bezwaren heeft tegen de plannen. De politiek kon immers weinig doen omdat de grond langs het spoor eigendom is van de NS. En die verkoopt de grond. Ook portefeuillehouder Thijs Reuten (PvdA) van de bestuurscommissie in Oost, was gezien de groeiende vraag blij met extra woonruimte. ­Coalitiepartner D66 toonde zich positief omdat het gaat om woningen in de middenhuur. Bewoners waren het niet eens met het woongebouw op deze plek tussen het spoor en druk autoverkeer op de Panamalaan.

Ontwikkelaar VORM zegt juist dat er voor Fibonacci veel aandacht is voor de leefomgeving van de toekomstige bewoners. Het nieuwe woongebouw krijgt een gebalanceerde mix van doelgroepen en functies met een duurzame leefomgeving en een community living concept. ‘Wonen in Fibonacci staat gelijk aan  de behoefte van urban living; een combinatie van stads wonen, met een groene touch.’

Rockfield Real Estate gaat de 80 procent van de woningen verhuren onder het ‘community living concept’. De appartementen worden hoogwaardig en volledig afgewerkt met vloer- wand en raambekleding. Het concept richt zich op gastvrijheid, service en community. In het woongebouw komen voorzieningen die de participatie tussen huurders onderling als ook met de directe omgeving stimuleren.

De oplevering van het woongebouw staat gepland in het derde kwartaal van 2023.