Home Overzicht Forse boetes geëist tegen eigenaar en bedrijfsleider Used Products Oost

Forse boetes geëist tegen eigenaar en bedrijfsleider Used Products Oost

0

Used Products aan de Kamerlingh Onneslaan is nog steeds gesloten. Of de tweedehandswinkel weer opengaat, is nog maar de vraag. Tegen de eigenaar en de bedrijfsleider heeft de officier van justitie forse boetes geëist. Ze staan onder andere terecht voor kopen en doorverkopen van gestolen goederen.

Volgens de officier van justitie heeft Used Products zeker drie jaar lang gestolen goederen gekocht van personen met een strafblad. Ook na een waarschuwing van de politie zijn ze ermee doorgegaan. Een beruchte heler leverde bij de winkel in negen maanden maar liefst 240 spullen in, voor bij elkaar 45.000 euro. Een crimineel met bijna tachtig misdrijven op zijn strafblad bleek 354 spullen aan de zaak te hebben verkocht.

De eis tegen eigenaar van Used Products Oost is een geldboete van 125 duizend euro. Hij en de bedrijfsleider moeten acht maanden de cel in waarvan vier maanden voorwaardelijk. Omdat ze het digitale opkoopregister niet goed zouden hebben bijgehouden eist het Openbaar Ministerie ook nog een geldboete van 50 duizend euro tegen de eigenaar en een boete van 20 duizend euro tegen de bedrijfsleider.