Galerie Overstroom | voorbij

0

Een retrospectief van het gevarieerde werk van Irene Hertel. Ze is dit jaar 80 geworden en ook dertig jaar zeer actief kunstenaar.

Expositie
Irene Hertel
Een retrospectief

Te zien tot 8 november

De variatie aan werkwijzen en gebruik van materialen in haar jarenlange kunstenaarsbestaan beleven we bij deze expositie. Zeefdrukken van dierenportretten, vrouwenportretten, landschappen, havengezichten, afgedrukt als monoprinten in heldere sterke kleuren. Prachtige landschappen in honderd tinten grijs door het gestuurd ‘spontaan’ mengen van zwart en wit. Boslandschappen die met het voor velen onbekende kranteninkt-rubbing gemaakt zijn. Haar twee recentste werken ‘Dag en Nacht’, ‘gewoon’ acryl op doek. En van het begin van haar carrière vier etsen met een stripverhaal van Roodkapje in Amsterdam. Daar tegenover hangt het olieverfschilderij van het blonde model Eeltje in het rood, ook van dertig jaar geleden.

Expositie zondag 25 oktober tot en met zondag 8 november. Bij deze bijzondere expositie is de galerie naast de reguliere opening op vrijdag en zondag ook extra op donderdag 29 oktober en
5 november open, altijd van 13 tot 18 uur. Irene Hertel is zelf in ieder geval op de donderdag en de zaterdag aanwezig.
In verband met het Coronavirus kunnen we maar 3 bezoekers tegelijk binnen laten en verwachten we dat u een mondkapje draagt.


Galerie Overstroom →
Entrepotdok 33

In deze kleine galerie worden afwisselend exposities van schilderijen, grafiek, foto’s, keramiek en beeldhouwwerk getoond. Galerie Overstroom is geen kunsthandel en heeft geen kunstwerken in stock. Galerie Overstroom exposeert alleen maar wisselend wat mooi gevonden wordt.

Geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.