Home Exposities Galerie Overstroom

Galerie Overstroom

0

Hans Gritter: ‘Binnen en buiten, in olie en aquarel’ met schilderijen van naakten, stadsgezichten en landschappen in Nederland en Israël.

Expositie
Hans Gritter: Binnen en buiten, in olie en aquarel

Van 18 januari tot en met 2 februari

Hans Gritter is een Amsterdamse schilder met zijn atelier in Ruigoord, het laatst overgebleven dorp in het Amsterdams havengebied. Hij is gefascineerd door mensen (portretten, naakten, dansers) en landschappen van moerassen, rietvelden, zandduinen, maar ook wilde tuinen in de stad.

Hij maakte veel reizen en werd in India en Mexico geïnspireerd om composities met kleur en licht af te beelden op rijstpapier uit Nepal. Het werk is in aquarel, inkt, tekening, olieverf en pastel.

Hans Gritter schildert naar waarneming en gebruikt soms foto’s. ‘Hoe beter ik kijk, naar de mens voor me, naar het landschap voor me, hoe meer ik ga zien. Het lijkt soms wel of die mens, dat landschap, zich als een bloem voor mij ontvouwt.’


Galerie Overstroom →
Entrepotdok 33

In deze kleine galerie worden afwisselend exposities van schilderijen, grafiek, foto’s, keramiek en beeldhouwwerk getoond. Galerie Overstroom is geen kunsthandel en heeft geen kunstwerken in stock. Galerie Overstroom exposeert alleen maar wisselend wat mooi gevonden wordt.

Geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here