Home Exposities Galerie Overstroom

Galerie Overstroom

Marja Gerritsen drukt zich uit op allerlei manieren, met allerlei materialen, op allerlei formaten, met olieverf, acryl, krijt op doek, hout, papier en soms bewerkt met spijkers en schuurpapier.

Expositie
Groot en klein uit een werkzaam leven

Van 5 tot en met 20 oktober

Schijnbare aquarellen zijn dan toch olieverfjes of acryl. Zachte toetsen van een smeuïge verf; iets één kleur willen laten zijn; “doucement en transparant”. En dan een tekst zo af en toe dat het geheel ondersteunt of prikkelt. Meerdere thema’s komen in deze tentoonstelling aan bod. “Huit Semaines”, waarneembare werkelijkheid, heimwee en verlangen, herinnering verlicht. De titels van de schilderijen op een rij verklappen enigszins de inhoud. “Het gaat om de grens van de tijd, waarop ik sta: Aan de ene kant is die lijn lang (geschiedenis), aan de andere kant kort (toekomst).” Het is een selectie uit een periode van 5 jaar. Bekeken, gerijpt, beklopt, tijd om te verorberen.
.


Galerie Overstroom >
Entrepotdok 33

In deze kleine galerie worden afwisselend exposities van schilderijen, grafiek, foto’s, keramiek en beeldhouwwerk getoond. Galerie Overstroom is geen kunsthandel en heeft geen kunstwerken in stock. Galerie Overstroom exposeert alleen maar wisselend wat mooi gevonden wordt.

Geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here