@droog | te zien

0

Tot 12 januari | Hoe zou het zijn om een kunstwerk te maken dat pas over honderd jaar klaar is? Wat als dieren, planten en andere levende wezens dezelfde rechten zouden krijgen als mensen? Dat rivieren en bergen ons kunnen aanklagen over de vervuiling die wij aanbrengen?

Expositie
The World As We Don’t Know It
A new bond between human and earth
Te zien van 23 september tot 12 januari

Wat als je eerst naar de stemmen van de bewoners van de Noordzee luistert en pas dan windmolens in zee plaatst? Of je luistert naar kinderen die onomwonden zeggen dat lamsvlees eten hetzelfde is als een baby slachten, en vinden dat we zelf de klimaatcrisis hebben veroorzaakt en het dus ook zelf moeten oplossen.

In de tentoonstelling The World As We Don’t Know It – A New Bond Between Human and Earth verbeelden 22 internationale kunstenaars een andere visie op de klimaatcrisis. Ze pleiten voor een andere verhouding tussen mens en aarde, een andere inrichting van de maatschappij. Er lopen twee denklijnen door de tentoonstelling die nauw met elkaar zijn verweven. De rode draad is: een bescheiden plek voor de mens op deze aarde en een sterke verbinding tussen ecologie en ethiek.


@droog →
Staalstraat 7B

Gevestigd in vijf historische panden is @droog meer een labyrint dan alleen een mooi gebouw. Elk van de ruimtes heeft zijn eigen unieke karakter, maar ze weerspiegelen allemaal de ontwerpgevoeligheid die Droog met zich meebrengt. Het hele gebouw (plus tuin!) is open voor publiek en is versierd met kunst en unieke designstukken uit de Droog-collectie.