Home Exposities in Oost Galerie Overstroom | nu te zien |

Galerie Overstroom | nu te zien |

0

De expositie ‘Reizen in lijnen’ met tekeningen en grafiek van Ina Brekelmans te zien. De titel was ontleend aan het destijds uitgezochte werk. Maar is ook op deze nieuwe tentoonstelling van toepassing. ‘Reizen in lijnen’, in tijden van Corona. Enthousiast laat ze zien hoe ze dit voorjaar, aan het begin van de lock-down, naar buiten ging om te tekenen.

Expositie
Reizen in lijnen
Ina Brekelmans

Van 20 september tot en met 4 oktober

Geen grote reizen maar dichtbij, de natuur vastgelegd in dagelijkse tekeningen. ‘ De natuur ging gewoon door. Het groeien en bloeien in de lente. Bloemen, bomen, nestelende vogels, terwijl de wereld stil stond…’, dit alles aandachtig vastgelegd in potloodlijnen. Een selectie uit deze serie vormt het hart van de tentoonstelling. Daarnaast hangen er Gelli-prints, met ook de natuur als onderwerp, kleurrijk, grafisch en gelaagd.
Er is een selectie van de Pontportetten, tekeningen van mensen op de pont, en van gedichten daarbij van Ronald M. Offerman. Hij is dit voorjaar aan Corona overleden. Postuum heeft Ina Brekelmans twee nieuwe tekeningen voor hem gemaakt, die aan deze expositie worden toegevoegd. Een ode aan de overleden dichter.

En er zijn er twee linoleumsnedes te zien waarin Ina Brekelmans samen met Diana van Hal heeft gewerkt. Uitgangspunt van het Grafiekplatform was hierbij: hoe kunnen we als grafische kunstenaars met het creëren van gezamenlijk grafisch werk en virtueel te exposeren tijdens de Coronapandemie de moed erin houden en in contact met elkaar komen? Daar deden 128 grafici aan mee.


Galerie Overstroom →
Entrepotdok 33

In deze kleine galerie worden afwisselend exposities van schilderijen, grafiek, foto’s, keramiek en beeldhouwwerk getoond. Galerie Overstroom is geen kunsthandel en heeft geen kunstwerken in stock. Galerie Overstroom exposeert alleen maar wisselend wat mooi gevonden wordt.

Geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.