Home Overzicht Geen fietspad maar voetpad

Geen fietspad maar voetpad

0

Fietsers kunnen vanaf de Weesperzijde bij de Berlagebrug een kortere route nemen naar het tunneltje naar de Wibautstraat. Fietsers kunnen nu via het bedrijventerreintje bij de brandweerkazerne direct richting tunneltje fietsen. Mooi zou je denken. Maar dan kom je een stoeprand tegen signaleert stadsdeelcommissielid Van der Veen van D66. En dat is hinderlijk en gevaarlijk. De stoeprand blijft voorlopig zegt het stadsdeelbestuur. Het is geen fietspad maar een voetpad.

Wat wil het dagelijks bestuur doen om zowel de verkeerssituatie als het comfort voor fietsers en mindervaliden te verbeteren, vraagt Van der Veen schriftelijk aan het stadsdeelbestuur. Hij suggereert daarbij om bijvoorbeeld om de stoep te verwijderen of te verlagen, te verduidelijken dat er een fietspad loopt of verduidelijking van de voorrangsregels.

Maar nee, hier geen sprake van een doorgaande fietsroute antwoordt het dagelijks bestuur. Het is een stoep en geen fietspad, vandaar de stoeprand. Het gaat hier om een tijdelijke situatie. Toch gloort er hoop. De gemeente heeft de ambitie hier een doorgaande fietsverbinding naar Sciencepark en IJburg te realiseren, als onderdeel van het project Amstelstation-Amsteloever. Niet getreurd dus. Naar verwachting gaat dit voorjaar de inspraak en besluitvorming voor de fietsroute van start. Dan toch maar een tijdje omfietsen via de brug en de Schollenbrugstraat?