Home Overzicht Gesprek stadsdeel met bewoners over gebruik Borneosteiger

Gesprek stadsdeel met bewoners over gebruik Borneosteiger

0

Zwemmen bij de recreatiesteiger aan de Borneokade is niet toegestaan. Buurtbewoners zijn het daar niet mee eens. Het stadsdeel moest van de rechter verbodsborden plaatsen maar die  zijn door onbekenden weggehaald. Dagelijks bestuurder Ivar Manuel gaat nu in gesprek met de bewoners over het gebruik van de Borneosteiger.

Het plaatsen van het verbodsbord en het leefregelbord heeft onrust in de buurt veroorzaakt. Bewoners hebben nu aangegeven graag actief mee te willen denken over het gebruik van de Borneosteiger. Het stadsdeel gaat het gesprek met de buurt aan. Tot die tijd worden de verbodsborden niet teruggeplaatst.

Bestuurder Ivar Manuel:  ‘De onrust en onvrede is zo groot dat we er voor kiezen om eerst met buurtbewoners in gesprek te gaan. Nieuwe borden ophangen die weer worden weggehaald, heeft geen zin en kost alleen maar geld.’

De buurt is verdeeld over het zwemverbod. Eerder klaagden  buurtbewoners over geluidsoverlast veroorzaakt door zwemmers. De rechter kwam eraan te pas en gebood een zwemverbod op de populaire zwemlocatie bij de Borneokade. Zwemmers leken zich weinig te bekommeren om het verbod. Niet alle bewoners staan achter het zwemverbod. Zij startten een petitie tegen het zwemverbod. Die leverde veel handtekeningen op.

Het stadsdeel hoopt met bewoners een koers te bepalen voor het recreëren op de steiger en de onrust in de buurt tot een goed  einde te brengen.