Home Eten&Drinken Groene Michelin ster voor restaurant De Kas

Groene Michelin ster voor restaurant De Kas

0
De chefs van De Kas Wim de Beer en Jos Timmer in 2018 met in het midden oprichter Gert Jan Hageman.

Voor het eerst zijn in Nederland groene Michelinsterren uitgereikt. Totaal zijn het er acht. Een van die acht is restaurant De Kas in Park Frankendael. Chef Jos Timmer zegt in Horeca Magazine. ‘De filosofie van zo lokaal en vers mogelijk, from plant to plate, zit al 20 jaar in ons DNA. Toen verklaarde men ons voor gek, maar gelukkig is dat niet meer zo. We proberen in alles zo duurzaam mogelijk te zijn, van onze kleding tot de CO┬▓ uitstoot van onze wijnen.’

De nieuwe Groene Michelinster geeft erkenning aan chefs en restaurants die zich dagelijks inzetten voor een verantwoorde toekomst. Met deze nieuwe ster onderscheidt de Michelingids chefs die bijzonder inspirerend en ambitieus zijn en waarvan de zinvolle initiatieven resulteren in een duurzame aanpak van de gastronomie.

De Chefs Wim de Beer en Jos Timmer hebben in 2018 restaurant De Kas overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001. De filosofie is steeds behouden gebleven. ‘Onze tuin is meer dan alleen maar ingredi├źnten. Het geeft ons inspiratie voor nieuwe gerechten en het is een groene oase voor buurtbewoners, vrienden en gasten. Die zo kunnen genieten van een glaasje wijn tussen de bloeiende venkel en geurende basilicum.’

Hoe wordt nu De Kas beoordeeld in de beroemde Michelingids? Daarin lezen we: ‘Het is in een reusachtige kas waar u dit aangename restaurant vindt. Groenten worden ter plaatse geteeld en de chefs beschikken ook over een grotere akker in de Beemster polder. Die duurzame producten worden ingezet in weldoordachte gerechten die licht en modern zijn. Het contrasterende samenspel van zoete en friszure smaken is typisch De Kas.’

De tuin van het restaurant aan de Middenweg wordt gebruikt voor het telen van kruiden, eetbare bloemen. Binnen zorgt hydroponics ervoor dat er het hele jaar door waterkers, selderij, postelein en andere bladgroenten zo vers mogelijk beschikbaar zijn. Daarnaast is er de eigen akker in de Beemster. Daar worden in de volle grond 300 soorten groenten, kruiden en fruit gekweekt. Duurzaam en biologisch.