Home Overzicht GroenLinks winnaar verkiezing stadsdeelcommissie Oost

GroenLinks winnaar verkiezing stadsdeelcommissie Oost

0

Met 28 procent van de stemmen is GroenLinks winnaar van de verkiezing voor de stadsdeelcommissie Oost en komt daarmee op 4 zetels. D66 sleepte 18 procent binnen en staat daarmee op plaats twee en krijgt 3 zetels. De Partij van de Arbeid volgt met 16 procent van de stemmen en heeft daarmee recht op 2 zetels, net als de VVD die 11 procent van de stemmen haalde. Ook SP, DENK, St3m-Méérbelangen, Groenen Basis Piraten komen volgens deze voorlopige uitslag met een zetel in de commissie.

Deze uitslag is geen afspiegeling van de uitslag van de verkiezing voor de gemeenteraad waar volgens de voorlopige uitslag de Partij van de Arbeid met 17 procent van de stemmen de grootste werd. GroenLinks haalde daar 15 procent en D66 wordt met 14 procent derde.

Opvallend heeft Méérbelangen, die nu verder gaat als St3m-Méérbelangen, z’n zetel ook in de nieuwe vorm van de stadsdeelcommissie behoudt. Eerder was deze lokale partij slechts te kiezen in het gebied Watergraafsmeer. Nu moesten de stemmen behaald worden in het hele stadsdeel. De SP komt nu ook met 1 zetel in de stadsdeelcommissie, net als nieuwkomer de Groenen Basis Piraten.

Volgens de voorlopige uitslag zal de stadsdeelcommissie bestaan uit de volgende gekozen kandidaten.

GroenLinks    Merel Talbi, Mustapha Nahari, Imelda Tjon-Fo en Denis van Velzen
D66    Nora Ait Boubker, Sigrid Hettinga en Pieter de Zwart
Partij van de Arbeid   Bastiaan Minderhout en Maxime van Boven
VVD     Frans van Vliet en Marie José Kleene
SP   Mark van Dongen
DENK
    Anissa Amraoul
St3m-Méérbelangen    Sàlome Willemsen
Groenen Basis Piraten   Ron Smit

De uitslag van de verkiezing van de gemeenteraad laat een ander beeld zien. Daar boekt de Partij van de Arbeid van Marjolein Moorman winst en gaat van 5 naar 9 zetels. GroenLinks levert 2 zetels in en komt met 8 zetels in de gemeenteraad. Ook D66 moet het met 1 zetel minder doen en gaat verder met 7 zetels. Ook de VVD levert 1 zetel in en komt op 5 zetels.