Home Overzicht Grote en kleine klarinettisten gaan spelen met Evan Ziporyn

Grote en kleine klarinettisten gaan spelen met Evan Ziporyn

0

De Amerikaanse (bas)klarinettist, componist, docent Evan Ziporyn is in de buurt en hij wil graag samen met Fie Schouten een samenspeeldag leiden in het Plein Theater. Het wordt op zaterdag 26 november een dag voor iedereen die een klarinet, groot of klein, bespeelt.

Evan Ziporyn en Fie Schouten kiezen de stukken uit. De deelnemers ontvangen tevoren de muziek. De dag wordt om 14.30 uur afgesloten met een korte presentatie die bijgewoond kan worden door vrienden en familie. Er is plaats voor maximaal veertig deelnemers. De kosten bedragen 40 euro, studenten en jeugd tot en met 21 jaar betalen 15 euro.

Check www.plein-theater.nl

Evan Ziporyn

De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem van Balinese tempels naar concertzalen over de hele wereld gebracht.

Onlangs verscheen zijn orkestrale versie van David Bowie’s laatste album, Blackstar, op Islandia Music, met Ziporyn als dirigent van zijn eigen Ambient Orchestra met Maya Beiser, cellosoliste. Sinds de première in 2017 heeft Ziporyn het werk gedirigeerd in Boston, Barcelona, New York Central Park Summerstage, Australië’s Adelaide Fringe Festival, Strathmore Hall, en tal van andere nationale en internationale podia. 2019 zag ook de wereldpremières van twee nieuwe werken, het drumconcert Impulse Control voor het Bowling Green New Music Festival, en de gamelan/string hybride Air=Water voor Philadelphia’s Network for New Music.

Van 1992 tot 2012 was hij muziekregisseur, producer en componist/arrangeur van de Bang on a Can Allstars, waarmee hij in 2005 de Musical America’s Ensemble of the Year award won. Hij heeft ook opnames gemaakt en toerde met Paul Simon (You’re the One) en het Steve Reich Ensemble, dat in 1998 een Grammy won voor beste kamermuziekuitvoering.

Check www.ziporyn.com