Home Overzicht Harteloos

Harteloos

0

Soms, af en toe, ontvang ik een berichtje van een buurtgenoot die bij mij haar beklag doet over iets wat haar dwars zit. Zoals recent.

Dan wordt er mij een probleem voorgelegd. Ik weet niet waar ik dit aan te danken heb. Waarom ik? Ik ben de ombudsman niet en ook geen politicus. Godzijdank. Waar komt dat toch door dat men mijn benaderd? Mijn trouwe blauwe ogen? Mijn betrouwbare uitstraling? Mijn atletische gestalte? Het feit dat ik recht door zee ben, een bonafide reputatie heb en te goeder naam en faam bekend sta?

Het is vrijwel  altijd een vrouw en vrijwel altijd een klacht over iets waar ik machteloos tegenover sta en niet meer aan kan doen dan er op deze plek een potje over zeuren, klagen, mekkeren of azijnzure stukjes over schrijven.

Hetgeen ik dan trouwhartig doe, want ik waak ervoor vrouwen met verwachtingen tegen me in het harnas te jagen. Voor zover dat binnen mijn mogelijkheden ligt althans. En ik schep ook een zeker genoegen in zinloos een stukje zoals dit te tikken.

Waar ging de laatste klacht over? Over woningverhuurder de Alliantie die er een sport van maakt om negatief in het nieuws te komen. Stelletje #$%^**&%^@**!!!!!!

De dame die me het bericht toestuurde stuurde ook een foto mee. Daarop was een stapeltje natgeregende vlonder, een tafelblad en twee verwaarloosde plantenbakken te zien. Erachter de zijkant van een persoon in een zwarte jas, met een zwarte hoodie en een gele handschoen. Dit alles tegen de majestueuze gevel van het Entrepotdok in Amsterdam. De restanten van het dakterras dat op last van de Alliantie moest worden verwijderd. Iets waar een zenuwslopende strijd aan vooraf was gegaan waarbij de bewoonster roemloos het onderspit dolf.

Ze stuurde een foto van 9 december toen de zooi harteloos op straat werd gegooid. Daar ligt het nu bijna een maand later nog voegde ze er aan toe. Hit is inderdaad wederom een voorbeeld van de ongekende klunzigheid van Alliantie

en het is maar dat U het weet.