Home Exposities in Oost Hermitage Amsterdam | nu te zien

Hermitage Amsterdam | nu te zien

1

Tot 9 januari | De tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders vertelt over tsaren en ridders aan de hand van ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg.

Expositie
Romanovs in de ban van de ridders

Tot zien tot 9 januari 2022

.
Voor het eerst komen hoogtepunten uit deze wereldberoemde collecties samen naar Nederland. Ze brengen de middeleeuwen tot leven, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. En de romantische negentiende-eeuwse revival hiervan in Europa en aan het Russische hof. De tentoonstelling, spectaculair vormgegeven, biedt een unieke reis door de tijd die, met medewerking van onder anderen Herman Pleij in de audiotour, kleur geeft aan de Dark Ages.


Hermitage Amsterdam →
Amstel 51

De Hermitage Amsterdam toont de collectie van een van de beroemdste en grootste musea ter wereld: de Hermitage in St.-Petersburg. Het museum van de tsaren, met meer dan 3 miljoen kunstwerken. In Amsterdam worden die nu toegankelijk voor elke liefhebber. Ieder half jaar is er een nieuwe spraakmakende tentoonstelling.


 

1 REACTIE

  1. “Zoals de Schat van Bambora, een prehistorische verzameling van tientallen bronzen figuurtjes uit de vijfde-zesde eeuw v.Chr.”

    Prehistorisch betekent van vóordat er geschreven bronnen bestonden. De 6e en 5e eeuw vChr is natuurlijk niet prehistorisch.