Home Exposities in Oost Hermitage Amsterdam | te zien

Hermitage Amsterdam | te zien

1

tot 8 januari | Meer dan honderd portretten over liefde, passie en tragedie zijn op unieke wijze samengebracht. Het verhaal wordt verrijkt met een selectie Nederlandse portretten, die de Hermitage Amsterdam presenteert in samenwerking met de Dutch National Portrait Gallery.

Expositie
Love Stories
van de National Portret Gallery

Van 17 september tot en met 8 januari

Love Stories toont een selectie portretten uit de bekende collectie van de National Portrait Gallery in Londen. De wereldberoemde galerie aan Trafalgar Square huisvest de grootste collectie portretkunst ter wereld. De tentoonstelling toont meesterwerken die de liefde verbeelden. Samen geven ze een ontroerend beeld van hoe liefde en verlangen de portretkunst gevormd hebben – van de late zestiende eeuw tot nu. De kern wordt gevormd door een reeks real-life love stories over de liefde in al haar vormen. Van romantische liefde tot de obsessie van kunstenaars voor hun muze en van liefdestragedies tot de liefde die tegen alle verwachtingen in overwint.

Love Stories is een samenwerking tussen de National Portrait Gallery in Londen, Hermitage Amsterdam en de Dutch National Portrait Gallery.


Hermitage Amsterdam →
Amstel 51

Door nieuwe en afwisselende samenwerkingen aan te gaan met wereldberoemde musea, brengt Hermitage Amsterdam toptentoonstellingen voor het Nederlandse publiek.


1 REACTIE

  1. “Zoals de Schat van Bambora, een prehistorische verzameling van tientallen bronzen figuurtjes uit de vijfde-zesde eeuw v.Chr.”

    Prehistorisch betekent van vóordat er geschreven bronnen bestonden. De 6e en 5e eeuw vChr is natuurlijk niet prehistorisch.