Home BoekvandeWeek ‘Het verlangen van de prins’ van Marco Kunst

‘Het verlangen van de prins’ van Marco Kunst

0

Boek van week 46

Mijn tienjarige zoon vindt het heerlijk om voorgelezen te worden en de afgelopen tijd las ik hem voor uit Het verlangen van de prins. Een parel van de kinderboekenschrijver Marco kunst die niet alleen mijn zoon, maar ook mij meevoerde in een sprookjesachtig avontuur.

Op een dag verschijnt een mysterieuze driemaster in de haven van het dorp waar Lode woont. Lode herkent in het boegbeeld meteen de geheimzinnige prins die hem regelmatig in zijn dromen bezoekt. Als het schip aanlegt, vormen de zeilen op wonderbaarlijke wijze een circustent.

Lode glipt aan bord en volgt vanuit een schuilplaats de bijzondere voorstelling. Maar dan gaat alles mis. Hij raakt verstrikt in de zeilen en brengt noodgedwongen de nacht door op het schip. De volgende ochtend blijkt hij getroffen door de vloek van de prins: wie eenmaal aan het boord van de prins heeft gedroomd, kan het schip niet meer verlaten.

Terwijl Lode zich aanpast aan het leven aan boord, gloort er hoop bij de bemanningsleden. Want wie weet heeft Lode de sleutel in handen om de vloek van de prins op te heffen…

Marco Kunst is een kinderboekenschrijver die al een heel aantal kinderboeken op zijn naam heeft staan. Kunst heeft een filosofie achtergrond en dat is goed te merken in het boek. Thema’s als (on)sterfelijkheid, bewustwording, en de zin van het leven komen aan de orde. Marco Kunst vertelde in een interview dat Paul Biegel een inspiratiebron voor hem is geweest en ook dit is terug te zien in het boek. Er zijn zeker vergelijkingen te trekken met de Kleine Kapitein maar Kunst heeft een heel eigentijds verhaal geschreven die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren. Marieke Nelissen verzorgde de prachtige illustraties in het boek en dat heeft ervoor gezorgd dat het verhaal en de prenten een mooi geheel vormen.

Geniet samen met je kind van dit wonderschone mooie verhaal en maak in je verbeelding net zo’n betoverende reis als Lode.

_____

Het verlangen van de prins is geschreven door Marco Kunst
Marieke Nelissen
tekende voor de illustraties
Het boek is verschenen bij uitgeverij Gottmer
Lisa Fase is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145