Home Exposities Hortus

Hortus

0

Hortus wederom gastlocatie voor de befaamde IGPOTY tentoonstelling. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie.

Expositie
Tentoonstelling tuinfotografie IGPOTY

Te zien van 7 september tot 31 oktober

De tentoonstelling in de Hortus toont een selectie van meer dan 35 winnaars en genomineerden uit de 2018 Competitie.

Fotografen van over de hele wereld doen mee aan IGPOTY, dat elk jaar van februari tot oktober wordt gehouden. De thema’s zijn tuinen, natuur, bloemen planten en landschappen. Inmiddels  is IGPOTY de belangrijkste competitie op het vakgebied van planten- en tuinfotografie. Ieder jaar in februari  worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De tentoonstelling staat dan in Kew Gardens in Londen. Daarna reist deze tentoonstelling de wereld rond; tuinen in Engeland, maar ook botanische tuinen in Portugal, Duitsland, Zweden en in de Hortus Amsterdam.

De IGPOTYtentoonstelling bestaat uit beelden van winnaars en genomineerden. Deze zijn geselecteerd in verschillende categorieën; van  indrukwekkende bloemenmacro’s tot mistige bossen en adembenemende landschappen; allen geïnspireerd door de wonderlijke wereld van planten.

Foto Self Reflection van Yingting Shish


De Hortus>
Plantage Middenlaan 2a

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here