Home Exposities in Oost Hortus | nu te zien

Hortus | nu te zien

0

De Hortus is een museum met een ‘levende collectie’ bestaande uit meer dan 4.000 verschillende plantensoorten. De tuin en kassen bieden onderdak aan planten uit maar liefst zeven verschillende klimaten.

Expositie
Eigen collectie

Doorlopend

De tuin is zeer gevarieerd met een vijverpartij, een kruidentuin met geneeskrachtige planten, het halfrond naar 17e-eeuws voorbeeld, de vlinderkas en het Hortuscafé in de monumentale Oranjerie.

Een bijzondere plant die je in de Hortus kunt vinden is de Victoria waterlelie. De lelie maakt prachtige bloemen. Een bloem van de Victoria gaat open tijdens de schemering en bloeit slechts twee nachten. De reuzenwaterlelie is alleen te zien in de zomermaanden.

De Drieklimatenkas is verdeeld in drie klimaatzones die de subtropen, de woestijn en de tropen vertegenwoordigen. Elke zone heeft zijn eigen klimaatbeheersing voor temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Verschillende routes voeren de bezoeker door het Kaapse struikgewas, de droge woestijn en de tropische jungle. De kas, gebouwd in 1993, staat een grote renovatie te wachten. Dit jaar start dit grote renovatieproject.


De Hortus →
Plantage Middenlaan 2a

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.