Home Exposities in Oost Hortus | nu te zien

Hortus | nu te zien

0
Foto Piebe van den Berg.

De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. De tuin ligt in de Plantagebuurt en is ongeveer 1,2 ha groot en bevat meer dan zesduizend tropische en inheemse bomen en planten.

Expositie
Vaste collectie

Geen speciale expositie

De Drieklimatenkas is een echte blikvanger in de tuin en vooral daarbuiten. De kas, gebouwd in 1993, staat een grote renovatie te wachten. In 2022 start dit grote renovatie project.

De kas is verdeeld in drie klimaatzones die de subtropen, de woestijn en de tropen vertegenwoordigen. Elke zone heeft zijn eigen klimaatbeheersing ten behoeve van temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Verschillende routes voeren de bezoeker door het Kaapse struikgewas, de droge woestijn en de tropische jungle.


De Hortus →
Plantage Middenlaan 2a

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.