Home Exposities Hortus

Hortus

0

Nu: Dit jaar duikt de Hortus in de wereld van voedsel. Welke eetbare planten bestaan er, welke voedselgewassen kennen we en hoe gebruiken we deze?

Expositie
Op tafel, een tentoonstelling over voedsel

Te zien van 6 april tot en met 31 augustus

H

et is niet nieuw, al in de 16e eeuw trokken welgestelde Amsterdammers de stad uit naar hun buitenhuizen aan de Amstel of de Vecht. De stad was vies en vol en men wilde ‘terug naar de natuur´. De stadsmens ging (weer) zelf verbouwen en koken, want een gezonde levensstijl begint bij een goed dieet. En door de eeuwen heen ontstaan er steeds nieuwe diëten en theorieën. Om de beurt worden planten ineens superfood genoemd. Maar hoe kan voedsel in en uit de mode raken? Een plant wordt niet meer- of minderwaardig omdat wij het meer of minder eten. We lijken veel diverser te eten dan onze grootouders, want in onze supermarkten vind je gerechten van over de hele wereld. Toch eten we wereldwijd steeds meer hetzelfde en leunt de voedselvoorziening op steeds minder gewassen.

De tentoonstelling ‘Op Tafel’ laat bezoekers kennis maken met eetbare planten uit de Hortuscollectie en stipt op verschillende plekken in de tuin de vragen over ons voedselgedrag aan. De tentoonstelling toont voedzame onkruiden, vergeten groenten en de meest kleurrijke gewassen in de moestuin. Gedurende de hele periode zijn er in de Hortus ook rondleidingen, workshops en lezingen rond het thema voedsel.


De Hortus Plantage Middenlaan 2a

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here