Home Exposities in Oost Hortus | nu te zien

Hortus | nu te zien

0

Tot 31 oktober | Het tijdschrift Roots organiseert jaarlijks de Roots Natuurfotowedstrijd. Ook dit jaar werden er duizenden foto’s ingezonden in de verschillende categorieën. Uiteenlopend van herfsttaferelen met eekhoorns, uitbundig bloeiende heidegebieden en macrofotografie van prachtige insecten.

Expositie
Roots Natuurfoto

Te zien van 5 september tot 31 oktober

De openlucht natuurfotografie tentoonstelling is te zien in de Drieklimatenkas in de categorieën: plantenrijk, landschap, insecten, art of nature en jongeren t/m 25 jaar. Voor iedere categorie eert de vakjury een prijswinnaar en daarnaast kon ook het publiek kon een stem uitbrengen voor drie publieksprijzen. In de tentoonstelling ziet je de categoriewinnaars van de vakjury, de winnaars van de publieksprijzen en een selectie uit de genomineerden.

De Drieklimatenkas is verdeeld in drie klimaatzones die de subtropen, de woestijn en de tropen vertegenwoordigen. Elke zone heeft zijn eigen klimaatbeheersing voor temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Verschillende routes voeren de bezoeker door het Kaapse struikgewas, de droge woestijn en de tropische jungle. De kas, gebouwd in 1993, staat een grote renovatie te wachten. Volgend jaar start dit grote renovatieproject.


De Hortus →
Plantage Middenlaan 2a

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.