Home Exposities Hortus

Hortus

0

Het jaar 2019 staat in de Hortus Botanicus Amsterdam in het teken van planten en gezondheid.

Expositie
2019 Themajaar Planten en gezondheid

Te zien van 1 januari tot en met 31 december

Planten zijn onmisbaar voor het leven op aarde, planten zijn onmisbaar voor onze gezondheid. Niet alleen als voedsel, maar ook als medicijn biedt de plantenwereld ons waardevolle stoffen. De oorsprong van onze Hortus ligt in de medicinale kruidentuin uit de 17e eeuw.

Planten werken niet alleen voor onze gezondheid als basis voor medicijnen. Groen in de buurt, en met name in de stad, draagt enorm bij aan de gezonde leefomgeving. Denk maar aan luchtzuiverende bomen of huiskamerplanten. Bovendien geeft groen een rustgevend effect. Een boswandeling kan stressverlagend werken. Sinds oktober 2018 kunnen artsen in Schotland natuurbezoek als medicijn voorschrijven, en niet voor niets krijgt het eeuwenoude Japanse bosbaden steeds meer aandacht.

In de Hortus Amsterdam besteden we het hele jaar door aandacht aan deze werkingen van de natuur. Van april tot september is er de tentoonstelling `Plantenkracht` over de werkende stoffen in planten, en zijn er verschillende workshops, lezingen en andere activiteiten in het thema Planten en gezondheid.


De Hortus>
Plantage Middenlaan 2a

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here