Home Overzicht Je bent gewaarschuwd voor de mondkapjesboom

Je bent gewaarschuwd voor de mondkapjesboom

0

Op de laatste dag van 2020 is een mondkapjesboom ontdekt. De vindplaats: onder de brug van de Gooiseweg en de A10 over de Weespertrekvaart. De takken zijn rijkelijk voorzien van mondkapjes in het bekende standaard blauw, maar ook gedessineerde kapjes zijn volop aanwezig.

Vogels verspreiden zaadjes door ze te eten en vervolgens op andere plaatsen weer uit te poepen. Maar planten en bomen geven na de bloei graag hun zaadjes de vrijheid door ze een ruime vlucht te geven. Ze mogen zelf hun reis bepalen. Resultaat nieuwe planten en bomen. Bij mondkapjes is een identiek proces gaande. Met een groot verschil, ze leveren geen nieuw leven op.

Er zijn mensen die hun mondkapje na gebruik de vrijheid geven. Wat is makkelijker dan een al dan niet besmette kapje na het beschermende gebruik de vrijheid te geven. De handeling is eenvoudig. Je doet het kapje af en gooit het gewoon weg. Jij bent er vanaf. Het resultaat is onder meer te zien bij de mondkapjesboom. Je vraagt je af, wilden de gebruikers het kapje aan de wilgen hangen? De boom rond de kerst versieren? Of wil men met de boom laten zien dat er steeds meer mondkapjes achteloos worden weggegooid en ongewenste vervuiling veroorzaken? We kiezen voor het laatste.