Op zaterdag hebben Jehovah’s Getuigen in Oost hun volledig gerenoveerde Koninkrijkszaal in gebruik genomen. Het gemeentelijke monument uit 1899 aan de Simon Stevinstraat is door vrijwilligers in een jaar omgebouwd tot een moderne vergaderplaats. Tijdens een open huis konden bezoekers een kijkje nemen. Ook was er een expositie over 100 jaar Jehovah’s Getuigen in Amsterdam.

Er was koffie en gebak voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Ze kregen een korte rondleiding waardoor ze meer inzicht kregen in de grootschalige verbouwing en de historie van het gebouw. De renovatie werd met respect voor het verleden uitgevoerd. De voormalige Oude Kerk, ontworpen door architect Tjeerd Kuipers, blijft daardoor een eyecatcher voor de buurt.

Vooral binnen ziet het gebouw er nu anders uit. Er is een grote gehoorzaal waar 130 personen de wekelijkse openbare bijeenkomsten kunnen bijwonen. Daarboven zijn er nu vier appartementen in het gebouw aangebracht. Met een inpandige staalconstructie werd daarvoor een hele nieuwe verdieping toegevoegd.