Home Overzicht Broedende kleine plevier houdt bouw politiebureau IJburg op

Broedende kleine plevier houdt bouw politiebureau IJburg op

0

Een broedende kleine plevier houdt de bouw van het nieuwe politiebureau aan de Marie Baronlaan op het Zeeburgereiland even tegen. Opnieuw een tegenvaller want eerder werden er funderingsresten gevonden die het bouwrijp maken van de grond in de weg stonden. De bouw kan nu in het voorjaar beginnen.

O

p een politiebureau op IJburg wordt al lang gewacht. In 2008 kreeg IJburg als volwassen wijk zijn eigen politiebureau, maar door de vorming van de Nationale Politie en het daarbij behorende samengaan van wijkteams werd bureau IJburg in 2016 gesloten. De activiteiten verhuisden naar het politiebureau in de Balistraat.

Volgens de politie zou de aanwezigheid in de wijk er niet door veranderen en was de veiligheid gewaarborgd. Voor aangiftes moet men nog steeds naar de Balistraat. Over enige tijd heeft IJburg eindelijk een goed uitgerust nieuw politiebureau voor een RBT, een Robuust BasisTeam met kantoorruimtes, een publiekszone, een arrestantengebied en kleedruimten.

De kleine plevier is een beschermde inheemse diersoort die je niet zomaar mag verstoren tijdens het broeden. Net als alle andere vogels die van nature in het wild in Nederland voorkomen, zijn kleine plevieren beschermd op grond van de Europese Vogelrichtlijn.

Over een maand of twee kunnen de werkzaamheden worden voortgezet. Als de bouwwerkzaamheden voorbij zijn mag de kleine plevier weer terugkomen.