Home Eten&Drinken Koken met de Krat: Sweet dumpling

Koken met de Krat: Sweet dumpling

0

Hoewel we de zon nu al missen, zijn we toch vrolijk over het herfstseizoen. Pompoenentijd! Wie deze weken zijn of haar Krat bij ons ophaalde zag kratten vol groene, oranje en gele pompoenen staan, we leken zelf wel een kwekerij. Het ruime assortiment kwam van onze leverancier De Waog. Daar houden ze wel van een beetje experimenteren: de yacon komt ook vaak bij hen vandaan.

Eigenlijk zijn alle soorten pompoen eetbaar, in principe dan. Een onbekende pompoen die heel bitter smaakt zouden wij links laten liggen. -Dit doet ons denken aan komkommer, verwant aan de pompoen: vroeger smaakte die ook bitter. In Italië hebben de kleine komkommers nog een hele bittere schil.- Aan de namen van sommige pompoenen lees je af dat ze een Japanse voorouder hebben: Kabocha, of Black Futsu. De spaghettipompoen vonden jullie al vaker in de Krat, deze week heeft die gezelschap van zoete mini pompoentjes met verschillende namen: Jack be little, Spark en Sweet dumpling. Het is een verrassing welke je krijgt! Eet smakelijk.

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat