Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Open Lasagne

Koken uit de Krat: Open Lasagne

0
Recept: Open lasagne met gemengde vis, knolselderij-pastinaakroom en kruidige bloemkool.

Het klinkt een beetje raar, maar toen wij de ‘open’ lasagne maakten tijdens het proefkoken en die vervolgens proefden bij de lunch waren we er gewoon een beetje stil van. Zó lekker, zo elegant, eten we het thuis niet snel, zeker niet doordeweeks. Verheug je dus op een heuse culinaire ervaring, helemaal niet gek in deze tijden zonder restaurantbezoek.

Een ‘open’ lasagne is een pasta in laagjes, saus ertussen, zonder dat die nog in de oven hoeft; je bespaart dus de oventijd van een traditionele lasagne. De verse lasagnebladeren lenen zich hier bij uitstek voor, je hoeft ze maar heel even te koken. Wil je je bord ‘cheffig’ opmaken dan laat je de bladeren heel, ben je wat meer bohemien ingesteld dan suggereren wij om de bladeren rustiek te scheuren en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel dan kun je de lasagne voor het koken ook even in reepjes snijden. In alle gevallen blijft de smaak recht overeind.

Buon appetito! Inger Boxem en het team van de Krat.

Het recept | Vegetarisch | Het recept wordt je aangeboden door de Krat

Recept: Open paddenstoelenlasagne met knolselderij-pastinaakroom.