Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Nederlandse soja

Koken uit de Krat: Nederlandse soja

0

Ons nieuwe teamlid Freya vertelde ons een nieuwtje: er wordt Nederlandse soja verbouwd in de Flevopolder. Daar wilden we alles van weten.

We dachten altijd dat Nederland te koud was voor sojateelt. Stel je voor dat het wel zou kunnen: minder boskap in Zuid-Amerika, minder vlieguren, en wij zouden zonder enig schuldgevoel van die lekkere edamame-boontjes kunnen eten. Wij zagen louter pluspunten. Jan Groen (what’s in a name) van Green Organics vertelde ons dat er sinds kort inderdaad Nederlandse soja groeit. Biologische, ook nog. Na jaren van onderzoek en proeftuinieren had de coöperatie afgelopen zomer de eerste volwaardige oogst. Groen beloofde ons dat het bedrijf op termijn ruimschoots aan de Nederlandse vraag zou kunnen voldoen. De sojaboontjes leveren voor de Krat lukte nog nèt niet: het bedrijf zoekt nog naar de goede verpakking. We houden de contacten warm en voor nu vervingen we de edamame door tuinbonen. Ook lekker.

Eet smakelijk, Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat