Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Spaghettipompoen

Koken uit de Krat: Spaghettipompoen

0
Het recept: Spaghettipompoen gevuld met Marokkaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus.

Het voordeel van seizoenen is dat je je kunt verheugen op bepaalde groenten en fruit: de eerste aardbeien, asperges, nieuwe aardappels, de zoete perziken van hartje zomer: stuk voor stuk voedsel om naar uit te zien. Zo zoemde nu al weken op het kantoor van de Krat: zijn ze er al? Die ‘ze’ verwijst in dit geval naar spaghettipompoen, een alltime favorite in de Kratkeuken. We vinden spaghettipompoen zo lekker, en vooral zo leuk dat we hem het liefst zes weken lang in de Krat zouden stoppen.

Spaghettipompoen valt in de categorie tover-eten: eten dat na bereiding van kleur, of vorm verandert. Garnalen bijvoorbeeld zijn grijsbruin tot ze in een hete pan veranderen in knalroze. Magic! Het vruchtvlees van de spaghettipompoen ziet er uit als elke andere pompoen, tot je hem laat garen in de oven. Als je dan met een vork het vruchtvlees wil verwijderen: simsalabim! Er ontstaan er allemaal slierten: spaghetti van pompoen! Je serveert de ‘spaghetti’ met de bijbehorende vertrouwde oosterse saus: nooit het winnende team veranderen toch?

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat