Home Overzicht Komend jaar meer aandacht voor buurtverbinding en eenzame en kwetsbare inwoners

Komend jaar meer aandacht voor buurtverbinding en eenzame en kwetsbare inwoners

0

Afgelopen jaar heeft stadsdeel Oost onderzoek gedaan naar de wensen van buurtbewoners. Komend jaar is er meer aandacht voor meer buurtverbinding en hulp voor eenzame en kwetsbare inwoners van Oud Oost, de Indische Buurt, IJburg, het Zeeburgereiland en de Watergraafsmeer. Dat blijkt uit de gebiedsplannen van het stadsdeel voor 2021 die het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost publiceerde.

Voor de vier gebieden van stadsdeel Oost maakte het dagelijks bestuur de plannen voor 2021 bekend. In die gebiedsplannen staan de projecten en onderwerpen waaraan de gemeente in die periode extra aandacht zal geven.

In de Dapperbuurt bijvoorbeeld wordt gewerkt aan de vermindering van overlast en meer veiligheid. Een duurzame leefomgeving en armoedebestrijding zijn speerpunten in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied. De Watergraafsmeer en Betondorp richten hun pijlen op klimaat en duurzaamheid en in IJburg en het Zeeburgereiland krijgen de jeugd en het Diemerpark veel aandacht.

De prioriteiten van de gebiedsplannen komen om te beginnen tot stand door de medewerkers van van het stadsdeel die signaleren wat er in de buurten speelt en leeft. Ook is er overleg met bewoners, ondernemers en professionals van instellingen.

De bestuurders van de stadsdelen zetten vervolgens de belangrijkste opgaven in de gebieden op een rij. Die opgaven komen in iedere gebiedsagenda tot uiting in zes prioriteiten. ledere prioriteit kent vier doelstellingen waarmee de gemeente aangeeft wat zij als gemeente de komende vier jaar willen bereiken.

Ook de uitvoering van de plannen wordt opgepakt in samenspraak en nauwe samenwerking met bewoners, ondernemers en lokale maatschappelijke partners.

De volledige gebiedsplannen voor stadsdeel Oost zijn hier te downloaden.