Home Overzicht Kunstenaar Fabrice Hünd onverwacht overleden

Kunstenaar Fabrice Hünd onverwacht overleden

0
Het mozaïek 'Scherven van beschaving'van Fabrice Hünd bij het Muiderpoortstation. Het werd in 2010 onthuld. | Foto Wikipedia.

Familie van Fabrice Hünd maakte op nieuwjaarsdag bekend dat de kunstenaar een dag eerder was overleden. Hoewel Hünd hartklachten had, was zijn overlijden totaal onverwacht. Fabrice werd 60 jaar. In Oost was hij vooral bekend door zijn muurschilderingen in de tunnel tussen de twee perrons van het Muiderpoortstation, die de nationale pers haalde. Deze tunnel is na de renovatie eind jaren 90 verhuurd als bedrijfsruimte.

Fabrice Hünd (1961) werkte meer dan dertig jaar als kunstschilder en tekenaar. Hij maakte ook mozaïeken, 3-dimensionale werken en sculpturen. Hünd volgde tussen 1980 en 1985 een opleiding de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en won twee keer de F.C. Uriotprijs. Zijn eigenzinnige, originele kunst heeft vaak dansende lijnen en expressieve kleuren. Zelf was hij herkenbaar door zijn kleding en optreden.

De voormalige onderdoorgang van het Muiderpoortstation. De muren zijn beschilderd door Fabrice Hünd. | Foto Stadsarchief Amsterdam.

Fabrice exposeerde in binnen- en buitenland en had vanaf 2011 een eigen Galerotiek in zijn atelier op de Jacob van Lennepkade (Oud-West). In 2012 schilderde hij in het televisieprogramma Sterren op het doek een portret van  actrice Anne Wil Blankers.

Fabrice Hünd. | Foto Wikipedia.