Home Overzicht Kunstenaar uit Amsterdamse daklozencommunity ontwerpt sok

Kunstenaar uit Amsterdamse daklozencommunity ontwerpt sok

0

Vandaag fietst kunstenaar Mijail Andres Talledo Pacheco door Amsterdam en hangt hier en daar sokken op. De gelukkige vinder mag ze gewoon meenemen, of weggeven. Deze sok is een samenwerking tussen Andres, Leger des Heils THUIS en Let’s do Goods. Het thema van de sokken is ‘Sterren in Amsterdam’.

Sokken worden heel weinig gedoneerd, maar ze zijn juist heel nodig. Het sociaal bedrijf Let’s do Goods van Niels Hermus lost dit probleem op, maar dat doet hij niet zomaar. Samen met kunstenaars uit de daklozencommunity, ontwerpen ze échte kunst sokken. Ieder jaar lanceren ze een sok van een nieuwe kunstenaar vanuit een andere stad. Dit om het tekort op lokaal niveau op te lossen. Deze maand is het de beurt aan Amsterdam. Het thema van deze Mokomse sokken is ‘Sterren in Amsterdam’.

Niels Hermus.

Niels begon Let’s do Goods toen hij er bij toeval achter kwam dat ondergoed en sokken het minst gedoneerd worden, maar juist het meest nodig zijn. Dit moest volgens hem toch op te lossen zijn. Het idee was om samen met kunstenaars met geleefde ervaring over dakloosheid, verslaving of psychiatrie sokken te ontwerpen. Vanuit twaalf steden en iedere maand een nieuwe sok van een nieuwe kunstenaar uit een andere stad in het land. Wanneer er een sok verkocht werd, zouden ze er ook eentje doneren. Om zo samen het probleem oplossen.

De hobby werd langzaam een echt sociaal bedrijf. Negen stedensokken verder besloot Niels al zijn tijd in Let’s do Goods te steken. Er ontstond er een groep van enthousiaste ‘Goods people’ die meehielpen bouwen aan deze droom.

Let’s do Goods doneert nu steeds een paar sokken voor ieder paar dat wordt verkocht. Doneren is serious business en daarom werkt Niels samen met lokale hulpverlening organisaties en het Leger des Heils. Samen zorgen ze ervoor dat de donaties daar terecht komen waar de impact het grootst is.

De sokken te bestellen voor € 12,50 op www.letsdogoods.com