Home Overzicht Lions King op Amsterdams Tigerijs

Lions King op Amsterdams Tigerijs

0

Ter voorbereiding op het seizoen speelden de Tigers en de Lions eerder dit najaar een vriendschappelijke wedstrijd in Dordrecht. Amsterdam won deze generale repetitie, maar was nog niet helemaal tevreden. Afgelopen zaterdag was thuis de herkansing.

IJshockey

Amsterdam Tigers vs Lions King
4-6

Lewis Daniels

Wie voor een spannende wedstrijd kwam had een topavond in een goed gevulde Jaap Edenhal. Helaas sloot de strategie van de Tigers daar niet op aan.

Amsterdam, dat voor het eerst dit seizoen met een bijna compleet team strijdt, zet meteen druk op de Lions. Aanvankelijk werkt deze aanpak. De puck verlaat het Dordtse thuisvak amper en met een reeks aanvallen van Amsterdam is het wachten op het eerste punt. Zou je denken.

In de tiende minuut zijn de Lions voor het eerst een serieuze dreiging voor de Amsterdamse goalie Jeremy Borgman, die een zware avond heeft en er vaak alleen voor staat, dan wel ligt of zit. De zwakke plek van de Tigers wordt zichtbaar. De soms onoplettende verdediging speelt te veel vooraan en Borgman blijft eenzaam achter. Dat gaat goed tot de Lions met een breakaway opnieuw oprukken naar het Amsterdams doelgebied. Na twaalf minuten en drie seconden speeltijd scoort Floris Veenhuizen met assists van Milan Boer en Valentijn Scheffe de eerste goal voor de Lions, 0-1. Vijfenveertig seconden later volgt de tweede breakaway met aanvullende schade, Nikita Kamyshev verzilvert de assist van Arno Rath, 0-2.

Martijn Broerse krijgt even later van Kamyshev gelegenheid het derde punt te maken, 0-3.

Na de rust spelen de Tigers hun slechtste periode van dit seizoen. De positie van de spelers, de opbouw, het laat te wensen over. Zorgelijk voor een team dat favoriet is in zijn poule. De verdediging is vaker aan de verkeerde zijde van de blauwe lijn dan waar Borgman ze nodig heeft. De Lions verschuiven hun probleem – de puck en aanvallende Tigers- zo steeds naar het goalgebied van Amsterdam, waar ze vrij spel hebben. Tijdens een powerplay brengt Tobias Kathan door een assist van Connor Barette de Tigers met een prachtig afstandsschot terug in de wedstrijd, 1-3. Een powerplay voor de Lions zet de Tigers weer verder op achterstand. Een schot van Floris Veenhuizen met assists van Sirio Barone en Valentijn Scheffe maakt het 1-4. Het haalt weinig uit dat Amsterdam daarna weer compleet is. Veenhuizen slaat weer toe met hulp van Scheffe, 1-5. Een mooie redding van Borgman in de negenendertigste minuut voorkomt erger voor de Tigers. Hij grijpt de puck na een hard schot op goal uit de lucht.

In de enerverende derde periode blijkt dat de strijd nog niet is gestreden. Amsterdam werkt aan een come-back. Tijdens een powerplay oogst Michael Mackie-Kwist de assists van Ivan Muso en Calvin Pohlman, 2-5. Bram Mookhoek verijdelt een nieuwe aanval van Amsterdam, maar betaalt daarvoor met twee keer twee minuten op de strafbank. Michael Mackie-Kwist en Ivan Muso geven een assist aan Julian Berteling, 3-5. Tobias Kathan doet, met assists van Rocco van Hoorn en Calvin Pohlman, zijn eerdere goal nog eens over, 4-5. Dordrecht speelt weer met een man minder, maar Valentijn Scheffe ontsnapt aan de Tigers, 4-6. Amsterdam dringt de Lions terug naar hun thuisvak en voert onophoudelijk druk op het Dordtse doel, dat is veranderd in een onneembare vesting. Je ziet het ook wel in actiefilms: alle schoten mis. De twee schoten die wel in de Liongoal gaan worden om onduidelijke redenen afgekeurd. Een bittere pil voor de Tigers, die anders gelijk zouden staan met de Lions. Dat zou langer doorspelen met alle kansen van dien zijn geweest. Voor de Tigers is het nu vooral de vraag hoe zij de volgende wedstrijd gaan spelen. De formule van deze avond was weinig succesvol.

Check amsterdamtigers.com