Home Lezen en schrijven Literaire show de Kretenzers nu in Jungle Amsterdam

Literaire show de Kretenzers nu in Jungle Amsterdam

0

De Kretenzers, een literaire show waarin de panelleden ter plekke fabuleren, is weer terug. Met literaire anekdotes, achterflappen van verzonnen boeken en vreemde feiten over schrijvers. In de verte gebaseerd op Hou je aan je woord, een befaamd Nederlands woordspelprogramma dat van 1961 tot 1963 op de AVRO werd uitgezonden. Schrijvers bleken ook onderhoudende mensen te zijn. Bovendien waren ze niet in hun eerste leugen gestikt.

Het gaat tijdens de voorstelling om slagzinnen, literaire geestigheden, vluchtige of duurzame verhalen en levensbeschrijvingen die aan het publiek worden voorgelegd; zijn ze echt gebeurd of is alles puur verzonnen, is dan de vraag. Wat is waarheid en in hoeverre?

Wat kun je verwachten? In Alsof het gedrukt staat krijgen vier kandidaten opdrachten uitgereikt die zij vrijwel ter plekke moeten oplossen of beantwoorden. De deelnemers oefenen voor uw ogen hun verbale lenigheid en improvisatievermogen. Men zal elkaar aftroeven in vindingrijkheid en esprit. De avond heeft een wedstrijdelement en het gaat ongetwijfeld een keer mis…

Na de pauze volgt een interview met een van de vaste schrijvers of een gast, met een actuele aanleiding, bijvoorbeeld een nieuw uitgave van het tijdschrift TERRAS. Ook treden diverse gasten voor het voetlicht waaronder de dichteres Astrid Lampe. Muzikale begeleiding Jan Groenteman.

Aan de avond werken mee de schrijvers Froukje van der Ploeg. Timen Jan Veenstra, Erik Lindner en Frans Strijards. De presentatie is handen van Maaike Bergstra.

De Kretenzers op 19 december om 20.00 uur in Jungle Amsterdam. Toegang € 7,50 (inclusief drankje).