Hoe kan de zee ons blijven voeden? In het Artis Groote Museum

Artis Groote Museum Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ

Wat eten we in 2050? Hoe kunnen de overbeviste zeeën ons blijven voeden? In deze editie van 'Grote denkers' vertelt marien ecoloog Reinier Nauta waarom we juist meer moeten gaan eten uit de zee. Nauta, verbonden aan Wageningen Marine Research, doet onderzoek naar duurzame voedselproductie op zee. Volgens Nauta bieden voedingstoffen uit de zee heel veel kansen: […]

Hoe herontwerpen we ons eetsysteem? In Artis Groote Museum

Artis Groote Museum Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ

Wat als we ons hele eetsysteem zouden herontwerpen? Voor deze editie van ‘Grote Denkers’ onderzoekt food designer Chloé Rutzerveld de toekomst van ons voedsel. Rutzerveld ontwerpt toekomstscenario’s voor nieuwe manieren van voedselproductie en consumptie. Hoe kan technologie, wetenschap én verbeeldingskracht ons helpen om efficiënter en duurzamer te eten?

Hoe komt alles samen in de bodem? In Artis Groote Museum

Artis Groote Museum Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ

Eén van de belangrijkste functies van onze bodem is het afbreken van (organisch) afval en het beschikbaar maken van voedingsstoffen voor bijvoorbeeld planten (waaronder bomen). Mensen zijn weer afhankelijk van planten voor zuurstof, voedingsstoffen en bouwmaterialen. Hoe komt alles nu en in de toekomst samen in de bodem van de openbare ruimte? Ga het gesprek […]

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.