Home Overzicht Makers Unite en asielzoekers maken samen mondkapjes

Makers Unite en asielzoekers maken samen mondkapjes

0

Terwijl de overheid vluchtelingen verbiedt tijdens de coronacrisis asiel aan te vragen, maken die zich in de voormalige Bijlmerbajes sterk voor de productie van 20.00 herbruikbare mondkapjes.

 Lewis Daniëls

Sinds de coronacrisis is overal in Oost en andere delen van de stad een tekort aan mondkapjes. Ook bij zorg- en maatschappelijke organisaties. Om het tekort daar in te dammen maakt Makers Unite nu mondkapjes van hoogwaardige kwaliteit. Amsterdamse hotels doneerden beddengoed voor de productie.

‘Het idee om herbruikbare mondkapjes te maken ontstond op het Amsterdam Fashion Institute aan de Mauritskade’, vertelt Stefan Conrad die zich – als onderdeel van zijn afstudeerproject – inzette voor de campagnestrategie. Samen met tandartspraktijk Nieuw Amsterdam werd een manier bedacht om mondkapjes herbruikbaar te maken. Jacob Kok leverde het ontwerp en Bas Schaeffers ontwikkelde de patronen. De creative community van Makers Unite maakt kunstwerken om aandacht te vragen voor het landelijke tekort aan mondkapjes.

De productie van de mondkapjes is onderdeel van project PAM, wat geïnitieerd is door De Regenboog. De organisatie verzamelt textiel en levert die aan de productiestudio van Makers Unite, waar de mondkapjes onder strenge hygiëneregels en met begeleiding van vijf professionele coupeurs worden gemaakt.

De mondkapjes worden gedoneerd aan medewerkers in zorginstellingen, cliënten, bezoekers en vrijwilligers. Het project gaat zo goed dat de productie is uitgebreid met andere producten, zoals medische jassen die overal in het land zullen worden verspreid.

Makers Unite heeft een grote sociale missie en steunt asielzoekers bij het krijgen van toegang tot de West-Europese creatieve industrie. Dit doen ze door samen te werken in creatieve projecten en duurzame producties. De organisatie hoopt zo een positieve bijdrage te leveren aan de acceptatie en integratie van vluchtelingen.

Check makersunite.eu

Het aanvragen van mondkapjes voor de zorginstelling waar je werkzaam bent kan via [email protected].
Steun de campagne en adopteer een mondkapje voor kwetsbaren in de samenleving. Dit kan al vanaf 1 euro via www.makersunite.eu