Regen en zonneschijn en 47.000 deelnemers bij de 47ste editie van de Amsterdam Marathon. De hele en de halve marathon. Een belangrijk deel van het evenement trok ondanks het weer opnieuw veel toeschouwers langs het 42 kilometer lange parcours. Alle lopers die de eindstreep haalden, noteerden weer een persoonlijke overwinning.

Regen en kou maakten het lastig voor de atleten. Bij de mannen won de Keniaan Joshua Belet in 2.04.18, bij de vrouwen zegevierde Meseret Belete in 2.18.19. Bij de vrouwen verraste Anne Luijten. De 29-jarige atlete dook in haar derde marathon ooit met 2.26.36 veertien seconden onder de olympische limiet van 2.26.50. Ze is de tweede Nederlandse atlete na Sifan Hassan die aan de limiet heeft voldaan.

Wat beelden van het jaarlijkse evenement.

Beveiligers hebben hun handen vol aan de slimme oversteekplaatsen voor fietsers. De lopers hebben altijd doorgang. De fietsers mogen steeds van een kant het parcours oversteken.

Hier en daar wachten groepjes fans op de held die straks langs zal lopen. Zij trotseren de regen.

Sponsjes voor verkoeling zijn ze maar even nodig. Na gebruik mik je ze in een bak van de sponsenmeisjes. De bijvanger helpt.

Lopers trotseren een stevige hagelbui. Toeschouwers verwelkomen ze onder de tunnel. Een waterige foto.Hier en daar langs waterpunten. Ook als het regent is een bekertje water welkom.

Een privé-waterpunt. Niet voor iedereen beschikbaar.Opgeruimd staat netjes. Hulde aan Cor. Hij liep zijn 50e en laatste marathon.