Home Dwars nieuws Midwinter Mokum in Oost

Midwinter Mokum in Oost

0

De stad zit op slot en veel kinderen waren in de kerstvakantie thuis. Vanuit de gemeente kwam er volop ondersteuning voor een sportief en creatief programma voor alle jonge thuisblijvers: Midwinter Mokum in Oost.

Tekst en foto’s De Rode Loper op School

Een aantal organisaties in Oost stelden een mooi Midwinter Mokum programma samen. Door de nieuwe maatregelen waren er ook activiteiten die niet konden doorgaan, zoals in het Tropenmuseum en de OBA. Maar gelukkig hebben vele kinderen uit Oost plezier beleefd aan een gevarieerd programma. Zo kon je bij de natuurclub op Jeugdland broodjes bakken op je eigen vuurtje. En werd er bij de buitenateliers van alles gemaakt, van vogelhuisjes en vogelvoerslingers tot echte kunst. De Rode Loper op School en Framer Framed organiseerden binnen workshops. Je kon je eigen wenskaart maken met drukinkt en een echte drukpers.

Kinderen leerden verschillende druktechnieken en drukten een persoonlijke wenskaart voor hun opa’s en oma’s, en voor buren en vriendjes. In het kinderatelier van Framer Framed werkten de allerjongsten met mooie natuurlijke materialen. Door te verzamelen, te experimenteren en op onderzoek uit te gaan werden eigen kunstwerkjes gemaakt die de kinderen cadeau konden doen. En aan het einde van de dag konden kinderen uit de buurt buiten voor het Plein Theater (i.s.m. de Stichting Blije Buren) bij Omar’s Latin Take Away een heerlijke kop soep of de lekkerste Colombiaanse hapjes halen.